Uppe med tuppen igen.

Imorse rasslade väckarklockan igång vid 03:30. Jag dansade ur sängen och ner i cykelkläderna och var utanför dörren 04:00. Tempen låg på 2,5 plusgrader. Vägen var blöt från nattens regn.

Idag skulle jag möte Bjorre i Brommaplan så jag tog finräsern för första gången i år. Zipphjulen surrade så där läckert som bara Zipphjul kan göra. Jag hade lätt medvind in till bromma den milen gick på ett nafs. Men ingen Bjorre. Efter ett tag fick jag ett sms att han försovit sig. Så jag stack iväg själv istället.Cykelvägen efter Ekerö-centrum ut mot Skå var fortfarande osopad så jag tog bilvägen, det var ju ändå ingen trafik. Det var grymt skönt att äntligen få sprätta loss ordentligt med finhojen. Känslan, balansen, farten, allt känns bättre på den. I vintras köpte jag en ny framgaffel också. En S-Worksgaffel, den kändes både styv och bekväm. Lätt var den också, hela 300 gram lättare än originalgaffeln.Efter Svartsjö svängde jag höger mot Kungsberga och runt den svängen tills man kommer tillbaka till kyrkan. Sen svängen förbi Sånga-Säby. Fortfarande helt folktomt. Vad gör folk på nätterna? Sover de bort värdefull cykeltid. Sickna tokstollar. Istället för att ta höger mot Stenhamra tog jag vänster, vänster tillbaka till Svartsjö. Soluppgången var lika grym som vanligt.På hemvägen blev det plötsligt kallare. Jag frös om fingrarna och fötterna. I backarna släppte bakhjulet om jag ställde mig upp. När jag tittade efter så var det tunn is på hela vägbanan. Det var bara att hålla tungan rätt i mun och köra vidare. Precis efter Lullebyhovsbron kom jag ifatt en sopbil. Han var på väg mot Ekerö-centrum för att röja upp Skoglings favoritsträcka. Jag körde om, vinkade och gjorde tummen upp, och fortsatte på den grusiga vägen. 100 meter innan rondellen vid Tappström fick jag sjävlklart punka. Ett kort mekstopp och sen iväg.Efter 95 kilometer och nästan 4 timmar var jag på jobbet igen. En klockren start på dagen.


/Johan

15 kommentarer:

Velonavia sa...

Surt med punka men härligt med finracer!

Bjorre sa...

Jävligt dålig stil av den där Bjorre å försova sig.
vilket jävla stolpskott han verar vara.....

Johan Mölleborn sa...

Bjorre är förlåten, men han kan räkna med att få dra hela nästa runda. Roslagen då väl?
/J

Bjorre sa...

Roslagen it is! Det blir fint som tusan det. Räkna med att jag skall dra :)

mattel sa...

jag är gärna med på roslagen om vi kör den i solljus. :)

morgonturer är fina, morgonsolen grym och tja.. luften klar kanske.

första turen med finräsern för året? klart det pirrade lite extra!

Tobbe Arnesson sa...

bjorre är vettigast. :D

Stefan sa...

Vad skådar mitt norra! Är det kantråd? Äsch

Johan Mölleborn sa...

Ha ha ha kanttråd passar min typ av cykling bättre. Men jag håller med om att det är lite töntigt..
/J

Peter Johansson sa...

Asså när går du och lägger dig på kvällana egentligen med tanke på att du nu studsar upp kl halv 4a? Detta måste va rekord va. I sommar ska jag testa det här med morgoncykling.

Johan Mölleborn sa...

När jag ska upp så tidigt så försöker jag lägga mig innan 22. Det är inte helt lätt, jag skulle helst ligga kvar i sängen. Men det känns bra när det är klart. Och framför allt känns det bra när man ser soluppgången från cykeln.
/J

Patrik Skolling Möller sa...

Min fru du vet... Undrar om det är du som är Duracellkaninen ?

Imorgon är det morgoncykling för mig. Jag går upp redan klockan 06:45 och cyklar 5 km. Nu skall jag sätta i mig en halv häst. Jag behöver prutteiner !

-Skogling

Anonym sa...

95km på 4h med räser och högprofilshjul, det gick sakta alltså?

Johan Mölleborn sa...

Det lika långsamt som vanligt. 4 timmar var inklusive väntan på Bjorre och en punka.
Jag lovar bättring.
/J

Anonym sa...

Nu börjar jag nästan undra om du kört skiten ur dig!?
Inte ett inlägg sedan 6 april.

Hoppas det inte hänt något. Det är ju ganska roande att kika in på ditt självplågande då och då.

Johan Mölleborn sa...

Ingen fara. Jag hade lite skrivtorka bara. Jag lovar bättring. :)
/J