Ekerörunda innan jobbet.

Kände mig trött och konstig när klockan rasslade igång vid 04:30. Låg kvar 3 minuter och tänkte efter, sen skärpte jag till mig och gick upp. Blandade sportdricka, bredde en ostmacka och klädde på mig. Sen satte jag fart mot Ekerö.


Trampade iväg i morgonkylan och tänkte på hur ljust det har blivit på mornarna. Behövde inte ens ha lampan på. Hojade förbi FRA och kände mig seg i benen. Det låg tät dimma på åkrarna. Ute vid Svartsjö ville den slöa delen av mig vända tillbaka, men det tryckte jag effektivt tillbaka och fortsatte mot Kungsberga. Nu hade benen piggnat till och jag tryckte på ordentligt i backarna.


Sen fortsatte jag mot Sånga-Säby och Stenhamra. Busshållplatserna var fulla med folk som skulle till jobbet eller skolan. Efter Ekerö centrum stod trafiken nästan still. Folk satt och glodde som nyuppdragna laxar i sina bilar. "Ni fattar inte vad ni går miste om" tänkte jag och satte händerna i bocken och susade vidare. Efter 3 timmar och 90 km slängde jag in mig själv i duschen på jobbet och tinade upp mina frysta tår./Johan

11 kommentarer:

mattel sa...

skönt att höra att du iaf är lite trött och konstig kl ½5. :)

jag var också trött och seg imorse, fast då var klockan halv sju.

imponerad av din målmedvetenhet och viljestyrka att kliva upp och köra igång. starkt jobbat!

Johan Andersson sa...

Jag fattar inte hur du orkar gå upp vid den tiden. Jag vaknar runt 06.30 av att Atle vaknar och är helt jävla död då.
Funtar dock starkt på att köra till jobbet via Ekerö onsdagar då jag inte lämnar honom. Alla andra dagar blir det svårare eftersom han ska till förskolan 0730.

Starkt som satan...

Anonym sa...

Tyvärr förstår inte de där laxarna alls vad de går miste om. De är som en guldfisk i sin skål när de sitter i bilen, deras värld är allt som finns innanför skålen/bilen. allt utanför är skrämmande overkligt.

Velonavia sa...

shit vilken snygg bild den första!

Patrik Skolling Möller sa...

Ah. Rigtig kamera ser jag. Ser mysigt ut. :)

Johan Mölleborn sa...

Mobilkamera som vanligt. Men jag börjar bli rätt säker med den. :)

Det börjar kännas konstigt de dagarna jag inte kör extrarundan. Det känns som att nåt saknas när jag kommer till jobbet då.

/J

Nypan sa...

Det var kallt i morse. Till och med när en gubbe som jag till sist kom iväg.
Det känns nästan jobbigare med kalla vårmornar, än kalla vintermornar på nåt märkligt sätt.
Hade morsan bott kvar, så hade vi kunnat hoja dit och tagit en morgonkaffe före jobben :-)
/N

Johan Mölleborn sa...

Med det kaffet hade man varit snackigast i hela Posten-koncernen. :)
/J

Tobbe Arnesson sa...

Härligt! Du har bra fart på benen tycker jag. :)

Niklas Källström sa...

Morgoncykling....hmhmhmm!
Johan, dina inlägg gör verkligen inte cykelsuget mindre :)

/Niklas

Jarl sa...

Kul läsning. 04.30.. När går du och lägger dig då? 20.30? Stenhård träning tål ju en frisk kropp men långvarigt fuskande med sömn kan å andra sidan bryta ner, sänka immunförsvar m.m.

Bruse - Faktiskt kan det vara rätt skönt i bilen på mornarna.. Lyssna på 104.3 med en espresso i bakåtlutat säte.. Hela vägen till jobbet, 3 kilometer utan köer , moahaha.. Fast ni gör det bra ni cykelpendlare, jag har aldrig gillat att träna på mornarna..