Solotur runt Mälaren.

Efter en hyffsad cykelvecka tog jag två vilodagar på torsdagen och fredagen. Benen var ganska sega efter ett antal morgonrundor. På fredagen var vi på Skansen och jag gick och klurade på morgondagens cykling. Från början var tanken att Nypan och jag skulle köra en sväng på lördan. Men han kände sig risig så han skulle ta en lugnare runda.

På lördagmorgonen pep klockan 06:00. Jag hoppade upp och klädde på mig cykelkläderna. Frukosten hoppade jag över för att vinna lite tid. Det var nollgradigt ute men SMHI hade lovat varmt väder på dagen, uppåt 20 grader. Det var som vanligt folktomt ute och jag susade på i bra fart genom alla rondeller och över broarna in till stan.Södertälje låg också och sov. Jag susade förbi och vidare mot Mariefred. Tempen börade bli riktigt behaglig nu och efter Strängnäs stannade jag till i vägkanten och tog av mig skoöverdragen och bytte vintermössan mot en keps.

Milen rullade på fint och benen kändes riktigt bra. Vid Enköping vände vinden och jag fick lätt medvind. Det är alltid skönt att avsluta en runda med vind i ryggen. De sista milen rullade på lika lätt och fint som innan. Strax innan Kungsängen fick jag ett sms av min älskade sambo som skrev att det fanns kall weissbier hemma. Det gav lite extra gnista och jag sprintade upp för Dalkalrsbacken.

När jag slog mig ner och tog den första klunken på ölen så kände jag mig riktigt nöjd. Det var första gången jag kört 20 mil utan stopp, solo. När mätaren slog om till 200 km hade jag varit ute i 6:30. Jag var inte trött och jag hade lätt kunnat fortsätta några timmar till.


/Johan

14 kommentarer:

kallegunnar sa...

grymt kört
du lär ju inte ha ngra problem till sommarens bravader....
jäkla bra tempo på så lång sträcka
är det sommarbiken som är framme med tempobåge och allt????

Johan Mölleborn sa...

Det är sommarhojen, men utan tempobågen. Får se om jag hänger på den igen. Den tar lite för mycket plats när man kör långt tycker jag.
/J

Niklas Källström sa...

Jäkla vilket distanspass!
Du bara nöter på å nöter på du Johan, starkt!

Oj vad jag längtar efter att få börja cykla igen när jag läser dina inlägg om alla härliga mil du avverkar där ute på landsvägen.

/Niklas

Patrik Skolling Möller sa...

Harligt ! Sjalv korde vi kustrundan igar. Gick kalas. Tyvarr lite halvtaskigt vader men, men. Imorgon skall det visst bli sol och vi passar pa att korra Piggen.

-Skogling

Peter Johansson sa...

Som vanligt inspirerande läsning. Jag har en liten fråga angående näring och energi när man kör långturer som du gör, du skriver ofta att du drar iväg utan nån frukost och jag kan inte låta bli att undra hur det funkar då man väl behöver rätt bra med energi när man ligger och nöter på det där viset. Jag får väl anta att du käkar några energibars eller nåt på vägen, och drar i dig en del vatten.

Själv körde jag 75 km i fredags, första gången jag gjort nåt liknande, jag var halvdöd när jag kom fram till Nynäshamn men fruktansvärt lycklig, och hungrig!

Johan Mölleborn sa...

Peter, jag har alltid med gel och sportdricka. På längre rundor har jag med jordnötssmörsmackor. De ger ganska bra energi. Anledningen till att jag hojar utan frukost är bara för att vänja kroppen. Jag var väldigt beroende av kolhydrater förut och kunde nästan svimma om jag inte åt en gång i timmen. Det har ordnat sig nu efter jag har vant mig att träna på fastande mage.

Jag såg att du hade varit med och designat Ghost Recon. Coolt, det var ett av mina favvospel.
/JOhan

Nypan sa...

Det fanns säkert nån tanke från cykelguden med att jag valde att stå över den rundan. För annars hade det ju inte varit din första 20 mils solorunda. Men vi tar den igen nån sommarmorgon, precis före tuppen :-)
/N

Markus Lindholm sa...

om du nu mot förmodan skulle få för dig att starta i dräglig tid så kan du ju skicka iväg ett pm :)

Starkt kört, som vanligt!

Magnus Olander sa...

Det lät som en lyckad runda, strongt att köra solo. Du var saknad både i Roslagen i lördags och på Färingsö igår. Skärpning! ;-)

Tobbe Arnesson sa...

Juste frukost när du kom hem. :D

evo sa...

Hmm, jag hade faktiskt tänkt göra nånting liknande själv, detta gav inspiration. Fast inte på 6,5 timmar...

Vito sa...

Fy fasiken,blir mer och mer impad :)

Du måste ju vara hur stark som helst.

Bjorre sa...

Jävligt starkt!
Jag vet vem som kommer få agera draghjälp runt de 3 sjöarna :)

Själv åt jag sjuka mängder chokladägg under påsken.....

Anonym sa...

Johan Mölleborn

Det du skrev om att du dresserat din kropp så den inte behöver kolhydrater stup i kvarten ger mig visst hopp!

Stämmer det verkligen att man kan träna fram detta? Antar att du radikalt förbättrat din förmåga att bränna fett, kanske genom att ligga på sk "fatmax" timme efter timme?

Jag har själv stora problem med kolhydratsug ibland, och har ibland fruktat att jag var på väg att få diabetes, då mina blodsockerdyk kan ge mig utomkroppsliga upplevelser. Detta problem har jag nog haft sen 15-20 årsåldern (40+ nu).

Har på senare år förstått att det är skadligt med så pass kraftiga blodsockerfall (inre organen tar stryk) och tar inga risker numera. MEN, jag vill ändå försöka lära kroppen att bränna fett, UTAN att riskera akut blodsockerfall.

Tips?