Uppe med tuppen och magisk cykling på kuppen.

Ibland får man vara lite flexibel om man har småbarn. Idag fick jag lämna Viktor på dagis, det brukar Linda fixa annars. Han ska lämnas 08:00 och för att inte komma för sent till jobbet bestämde jag mig för att jobba hemifrån idag. Men då blir det ju ingen jobbpendling! Hur göra nu? Det är då man får vara lite smart.

04:00 ringde klockan och jag studsar upp som en fjäder. På med kläderna och i med en stor kopp kaffe. Sen upp på hojen, på med Di Notten och ut i förortsmorgonen. Gatorna var nästan helt tomma. Tempen låg på två fina minusgrader. Jag fick ganska snabbt in cykelkänslan och kroppen vaknade till.

Jag cyklade genom Lilla Paris (Bro) som såg mer öde ut än vanligt, svängde upp på den bortre bron och körde rundan förbi golfbanan och tillbaka till Hässelby. På hemvägen hade fler vaknat och det såg ut som vanligt igen.

Efter 2 timmar och 53 kilometer rullade jag in cykeln i förrådet. Sen väntade frukost, dusch och dagislämning. En riktigt bra start på dagen och en väl utnyttjad morgon.


/Johan

11 kommentarer:

Tobbe Arnesson sa...

Du är knasig. :D

Markus Lindholm sa...

kl 4 är på tooooooook för tidigt

Isabel sa...

Klockan 04:00 var jag uppe och gav Tindra välling, tyckte jag såg någon cykel dåre ute på vägen ;-).

Unknown sa...

Du är ju helt sanslös, mannen :-O ! Men, det är ju sånt som skapar en vinnare. Sommarens långcyklingar blir en "peace of cake".

Patrik Skolling Möller sa...

Tokfrans. ;)

Niklas Källström sa...

Det är något visst med en tidig morgoncykling, hårding!

Rullar(jobbpendling 2 mil) själv alltid iväg 04:30 när jag jobbar dag. Härligt ödslig känsla på vägarna då.

//Niklas

Johan Mölleborn sa...

Ha ha jag som trodde jag var lite cool. :)
Men visst är det en speciell känsla. Inte en käft ute. Får se om jag orkar starta samma tid imorgon.
/J

Anonym sa...

Keep that spirit youngster!

4brunn

Ankan sa...

Men för fan vad jobbigt! Men också jävligt starkt jobbat!

Gunnar Ohlanders sa...

Påminner mig om när jag var småbarnsförälder. (Hade nästan glömt).
Men jag brukade dra iväg vid 10-11 tiden och ofta komma hem igen efter midnatt.
Åh hå ja ja, det var tider det.
Då man var ung och morsk.

Anonym sa...

2 enkla tips om att träna innan jobbet:
1 Att punka när man tränar innan jobbet är en pest, bäst att mangla på med karaktärsdanande nokiadubbdäck...
2 Missa ingen sömn även om du ställer klockan tidigt, så fort man slarvar med sömnen blir man sjuk på vintern och vips är all träning bortkastad / Thomas