Gnäll och Weissbier

Den sista veckan har jag känt mig lite krokig både i kroppen och knoppen. Det har inte blivit så mycket cyklande heller. De sista två veckorna har jag trampat 20-25 mil per vecka. Men det blir det ändring på nästa helg. Då är det äntligen dags för dubbel-tjugomilaren i Västerås.

I lördags stack jag och Nypan ut på en liten sväng till Lilla Paris och tillbaks. Det var bra kallt i luften och jag klädde mig lite för somrigt. Bilvägarna var ordentligt saltade så de var torra och fina. Men cykelvägarna mellan Kungsängen och Bro var rent pinsamt dåliga med tre centimeter skitig snö med ett lager grus ovanpå.

Efter 2,5 timmar och 63 kilometer avslutade vi med varsin öl i Nypans kök. Där bjöds det på vete-öl från Weihenstephaner, som stoltserar med att vara världens äldsta bryggeri. På kvällen åkte vi på fest och jag snackade cykel och drack vin som vanligt.

Nu får det gärna bli lite varmare.
Gnälligare än så här blir det inte på min blogg.

/Johan

7 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Jag läser mellan raderna att ölen var bättre än cyklingen ?

Jag körde en sväng idag. Det var skönt. Fick dessvärre ingen öl efteråt. Inte ens skäll. :)

Nästa helg skall det bli 25 plus och sol.

-Skogling

Johan Mölleborn sa...

Cyklingen var faktiskt riktigt kalas. Fint väder och skönt gubbsnack. Men god öl är alltid god öl. :)
/J

Nypan sa...

Ölen var riktigt god. Weissbier är kalas efter cykling och speciellt när man börjar köra rundor på tomma magen som jag försöker börja med. Då smakar det ännu bättre efteråt.
Snart måste det bli väder för 25 mm eller dubbfritt. SMHI säger ännu kallare i veckan däremot :-(

/N

Anonym sa...

Bigmollo, den nya Markus F.

Velonavia sa...

Provade själv den alko-fria varianten av Weihenstephaner pg av bilkörning i lördags, faktiskt helt OK!

Tille sa...

Weihenstephaners bryggerirättsintyg från 1040 är troligtvis en förfalkning från 1600-talet, men ölen är god.

Gunnar Ohlanders sa...

Lycka till med 20-milarna.
Sjalv stannar jag i Florida for lite aktiv aterhamtning efter Sebrin 24 h.