Ekerösväng på nya pendlaren.

I lördags var det dags för den första riktiga rundan med pendlarcrossen. För dagens övning hade jag bytt hjul så jag slapp de tröga crossdäcken som hängde med. Nu körde jag istället på mina andra pendlarhjul, Ritchey wcs Protocol med 25 mm Conti 4-season.

Jag och brorsan mötte upp Ari och Hasse hårding på Drottningholmsbron för att köra vidare ut på Ekeröarna. Jag körde mina nya Shimanobyxor och Hovetjackan, Ari körde som vanligt i knickers och vindväst. Det är hårt virke i den där finnen.


Vi hade lovat varandra att ta det lugnt. Min nya pendlarcross uppmanar inte direkt till snabb och inspirerad cykling, snarare tvärtom. Det blåste som vanligt väldigt mycket men just då så märktes det inte så mycket. Antagligen för att vi körde så pass lugnt.

Var femte minut mötte vi andra cyklister. Många av dem kände jag igen från Happy-mtb, en av dem var Mange 48/16 som jag high-fivade på drottningholmsbron. Jag antar att han redan har börjat smygträna inför Stockholm-Göteborg nästa år. Men det skulle han förståss aldrig erkänna.

Hasse Hårding hade en hel del att berätta från hans och Bengts otroliga cykelresa i USA tidigare i höst. När jag får tid och råd ska jag också göra nåt liknande. Men till dess får jag nöja mig med Ekerö, Rimbo, Järlåsa och enstaka lite festligare rundor.

Cykeln då? Jo den funkade väldigt bra. Lite lugnare och tristare än räsern. Men den kändes väldigt stadig för långrundor. Växlarna funkar nästan onödigt bra. Tiagra liksom. Sadeln kändes ganska stum så den kommer bytas pronto mot en SLR. Styret kommer få en sväng styrlinda till. Än så länge är jag väldigt nöjd.


En annan kul grej är att brorsan börjar komma i form. Han kommer bli farlig till sommaren. Jag får helt enkelt lägga på en rem så han inte spöar mig i sommar. Det vore ju förjävligt. Men å andra sidan skulle jag aldrig blogga om det, och står det inte på bloggen så har det aldrig hänt.

Nu längtar jag till vintern. Mörka, kalla långa rundor som avslutas på LB. Idag är också första dan på nya kontoret så nu kommer jag börja cykelpendla ordentligt igen. Det blev lite väl långt att cykla till Nacka Strand varje dag. Nu blir det 4 mil om dan. Alldeles perfekt för en liten vinpimplare som mig.

10 mil slutade mätaren på innan jag slängde mig på soffan med en Duvel.

/Johan

7 kommentarer:

Tobbe Arnesson sa...

Härligt!

Hoppas du snart glömmer hur räcern känns, snacka om skoj det kommer bli plocka fram den till våren igen då! :)

Markus Lindholm sa...

Jag har fyllt ramen med sand. Shhhh!

Niklas Källström sa...

Ja det kommer bli en underbar känsla att sätta sig på den lätta finhojen igen efter att nött med den tunga pendlarcross hela vintern.

Vet av egen erfarenhet :)

//Niklas

Wicke sa...

Jag såg dig idag vid Åkeshov med din cross, försökte hänga på men vart bländad av ditt baklyse...vad är det för lyse det lös kanonbra.

Nypan sa...

Växlarna kändes som du skrev, onödigt bra. Det är rätt skönt att tramåa lite tyngre cyklar på vintern. Dom accar inte så snabbt, men rullar stabilt och tryggt.
Det blir apkallt på lördag :-)

/N

Johan Mölleborn sa...

Baklyset är ett Spectra superflash. Köpte det på Alvikscykel.

Det kommer rulla lätt och fint i sommar. Nu är det bara 4-5 månader kvar tills finräsern kommer ut på vägarna. Det hinner byggas mycket ben tills dess.
/J

Patrik Skolling Möller sa...

Man blir förvånad hur bra Tiagra är. Jag har lite Tiagra på min SS och det är väldigt hög finish.
Största skillnaden mot dyrare prylar är väl vikt och kanske styvhet på bl.a. bromsarna.


Jag måste få cykla med Hasse Hårding någon gång. :)

-Skogling