Sidvind, motvind och piss i fejjan.

Jag har dragits med en seg förkylning de sista veckorna. Den tillsammans med mycket på jobbet och att pendlarhojen är paj har gjort att cyklingen blivit lidande. Jag har i princip bara kört ett trainerpass i veckan och en 15-20 milsrunda på helgen.

Den här cykelsvackan gör mig galen, helt jävla sjukt galen. Det känns som att jag kommer sprängas när som helst. När man cykelpendlar får man automatiskt och nästan helt gratis den cykeldos som kroppen måste ha. 20 mil i veckan är långt ifrån nog.

Det känns ännu mer frustrerande nu när jag fått möjligheten att skriva om långcykling på Happy, så har man gått och blivit en tunnpannkaka. Nu är det omedelbar uppryckning som gäller. Mer vin och mer cykel.

Mamma Mu var ute och joggade.

På helgerna har jag i alla fall lyckats masa iväg min bleksjuka kropp på lite sköna cyklingar. I lördags var jag ute med Brorsan och Ari utanför Bålsta. Vi körde den vanliga Järlåsa-rundan på 18 mil. Det var 12 grader varmt, blåsigt och regn. Det var sån där blåst som alltid kom från sidan eller framifrån. Väldigt mystiskt. Och väldigt tröttande.

Calle och Ari laddar upp för skyltspurt.

Helgen innan var det ännu värre väder. Då körde vi en 15-mila runda ut till Rimbo och tillbaka. Jag, Brorsan, Ari och Magnus var ute med Jan från Microsoft. Då var det 5 grader, halv storm och piss i fejjan. Men det var härligt ändå. Ännu härligare var duschen efteråt.


Det var inte bara jag som var knäckt.

Ikväll har jag laddat DiNotten så jag kan köra en 6-mila till Bro (lilla Paris) och tillbaka. Hoppas det känns lite bättre efter det.
/DeppoJohan

14 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Jag vet vad du går igenom. Nu efter sex veckor (på dagen) utan cykling eller möjligheten att röra mig alls (förutom när armen går fram och tillbaks till chipsskålen då) börjar det bli psykiskt jobbigt och vetskapen om att det kommer bli kräksjobbigt så fort jag får börja smålunka lite för läkaren kan ju ta knäcken på vem som helst, speciellt en tunnis som jag.
Då såg lite halvfet ut i söndags btw ;o)

Tobbe Arnesson sa...

Du kanske bör ta det lugnt till du är frisk mollo...

Jörgen sa...

Jag känner igen det där. Efter sista tvåveckorsförkylning kändes det riktigt skit i kroppen för att man inte hade tränat alls. Gäller bara att ta det lugnt när man ska tillbaka och intes stressa kroppen med en massa hårda pass med en gång. Blä.

Patrik Skolling Möller sa...

Gnäll,gnäll,snyft,piss,gnäll...
Jag tycker kossan var snygg i alla fall.Tjockis.

-Skogling

Markus Lindholm sa...

Fler än jag som cyklar för lite för tillfället. 2 träningspass de senaste två veckorna för min del. Det är inte mycket det.

Patrik Skolling Möller sa...

...föresten, glömde säga att jag bara hann vara utan cykelkläder i knappa 2h efter pendlingen innan jag stack ut på ett kvällspass i Lövsta. Torrt och stjärnklart. Fullmånen vakade över mig och min nya Dinotte ledsagade mig där det var som mörkast. :)

Tobbe Arnesson sa...

Mmmm... Skogling utan kläder... Mmmm... :P~~~~

Johan Mölleborn sa...

Stack ut en liten sväng igår. Typiskt nog så började batterilampan blinka så fort jag slog på lyset så det fick bli en kortare sväng på 2 mil.
Tack för ert stöd. Jag får ta det lite halvsoft tills det känns bättre helt enkelt.
/J

Niklas Källström sa...

Här radas det ena efter det andra långpasset upp, starkt!
Bra och sporrande läsning för en som nu bara är dagar ifrån att få dra igång träningen igen.

Patrik Skolling Möller sa...

Du vet att du är värst.(Bäst) :)Jag önskar jag hade tid att hoja mer. Men det är läxläsning och är det inte det så är det hämtning eller skjuts eller...

Jag förstår ej hur du har tid.

-Skogling

Vito sa...

Tat lugnt Molle,i oktober ska man vila sig i form :)
Jobbigt med segt i kroppen,unna dig en riktig berusning i Bastu med Skogling,det stressar nog upp kroppen gott så det bryter ut och går över..eller inte. .)

Anonym sa...

Vad är det för fel med pendlarcykeln då? Jag hade inte stått ut många dagar med att inte få cykla till jobbet, det är ju det jag blir på bra humör av på morgonen.

Johan Mölleborn sa...

Framgaffeln gick av på pendlaren. Den är inte helt av utan den blev bara väldigt mjuk. Den tålde tydligen inte pavén på Paris-Roubaix.
/J

Nypan sa...

Det där är snart ett minne blott amigo :-)
Farbror Nyström ordinerar:
- Mulliga vinterrundor. gärna med en kittad crosscykel.
- Långa trainerpass i gillestugan i skälby
- Härlig belgisk öl
- Planer för nästa år
Och allt det där finns ju mer eller mindre på plats! Så håll ihop vännen. Det lkus du ser, är ljuset i slutet av tunneln :-)
/N