Skrattfest innan jobbet.

Efter två dagars snöande och stormande var det dags att cykla till jobbet igen. Det hade blåst, snöat och jävlats hela natten så det var upplagt för skrattfest.

Den första kilometern var lite bökig i snömodden, cykeln krängde omkring över vägen och jag fick balansera som en ninja för att inte sladda omkull. När jag väl kom ut på en större väg så var det bara att trampa på som vanligt.

Ett snabbt stopp på Statoil som vanligt för att köpa frukost, 1 liter Onaka-fil. Sen stack jag ut på cykelvägen. Här var det nyplogat, nysandat och kraftig medvind. Jag trampade lätt upp i 30 km/h. Riktigt härligt.

På vägen såg jag spår från 3 andra cyklar men jag såg inte en enda cyklist. Det tog enda tills jag kom till Alvik där jag mötte en gubbe på en gnisslande gubbcykel utan varken lyse, reflexer eller hjälm. En liten stund senare mötte jag en ”riktig” cykelpendlare. Han såg plågad ut i motvinden. Riktigt plågad.I Kristineberg vänder jag tillbaka mot Tomteboda. Nu fick jag snön och motvinden rakt i ansiktet. Nu såg helt plötsligt jag lika plågad ut. Men nu var det bara några kilometer kvar till jobbet. Lite synd för det är ju i pissvädret som skrattfesten gömmer sig.

Nu sitter jag och stirrar ut på snöstormen utanför och drömmer om cyklingen hemåt. Det blir nog Nypans väg över järva. Den är snäppet längre och snäppet mulligare. Idag borde det också vara motvind hela vägen hem. Det gäller att passa på innan det blir varmare.


På lördag är det dags för Oetzi.
/Johan

5 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Men var är tempohjälmen?
Såg ju verkligen lockande ut det där. Själv blir det till att pulsa i snö med sommarjympadojor ikväll.

Anonym sa...

jajävlar vad jag var lycklig på väg till kista imorse. :)

men jag förstår att du kör lite olika vägar till/från jobbet, bergslagsvägen blir ju knappast roligare ju mer man kör den..

Patrik Skolling Möller sa...

Härligt !

Jag har tyvärr bilen idag. Det händer typ 5 ggr/år. Men det skall visst snöa imorgon med. ;)

-Skogling

Nypan sa...

Mulligt!
Tyvärr fick jag åka bil idag, pga halv VAB dag :-(
Men jag håller tummarna för snö och modd några dagar till.
Du kommer märka att dom inte håller efter "min" cykelväg lika bra som längs bergslagsvägen/drottningholmsvägen.
Man känner sig ensam i motvinden när man plogra genom snön längs med Rinkeby /tensta fältet.

/N

Johan Mölleborn sa...

Med lite tur blir hemresan så episk så jag måste blogga om den igen. Nu jävlar ska ful-Meridan få bekänna färg. :)
/J