Skrattfest de lux efter jobbet.

Av nån anledning bestämde jag mig för att ta den längre vägen hem. Den är inte bara längre utan den är sämre plogad också. Glad i hågen hoppade jag på min pendlar-Merida och trampade iväg mot Karolinska sjukhuset. Fram dit var det helt ok plogat men direkt när jag kört över vägen utanför så tog det slut. Här hade ingen plogat på hela dan. Hela vägen mellan E4:an och kyrkogården var oplogad. Som en extra krydda är den backen en seg slakmota också. Nu fick jag premiärtesta lillklingan..

Efter Järva krog tog det helstopp. Här hade de plogat upp 20-30 cm snödmodd på cykelvägen. Det tog bara stopp. Premiär för att leda cykeln också. När det väl gick att cykla så var det grymt trögt och sladdrigt.

Det enda jag ångrar från dagens runda var att jag inte jagade ifatt en Volvo som försökte köra över mig. Jag skulle just leda cykeln över ett övergångsställe när en tönt kom med fullt ställ i en korsning och strök mina ben med 10 cm. Gud vad härligt det hade varit att få sätta Shimano vinterskorna i gommen på honom. Med pulsen en bra bit över syratröskeln trampade jag de sista 5 kilometerna hemåt.

Förutom Volvon så var det en riktigt härlig och utmanande cykelpendling. Efter en och en halv timme var jag äntligen hemma. Det gäller att passa på när det finns snö. Man vet aldrig när det smälter bort.

/J

13 kommentarer:

jesperC sa...

Blev det något cyklande över Järva? Om så, hur var väglaget? Lurar på om jag skall ta den vägen till jobbet i morgon för att slippa lite av snömoddet på bilvägarna.

//j

Johan Mölleborn sa...

Vägarna mellan Tensta och Spånga var plogade några timmar innan jag åkte där. Det var trögt men cykelbart. Imorgon blir det Bergslagsvägen för min del.
/J

Niklas Källström sa...

Upplevde också en galning under mitt träningspass i lördags.
Synd bara att jag aldrig fick möjligheten att montera in minipumpen på tvären i förarens mun.

Velonavia sa...

Det kan bli väl spännande så här års, både "utmanande" medtrafikanter och underlaget.

Jörgen sa...

Lät mulligt värre. Själv vågade jag inte cykelpendla idag för det är oplogat på cykelvägen långa sträckor. Då blir det till att bära cykel. Har gjort det förr och då har det tagit nästa två timmar enkel resa och man varit helt sjukt slut. Det får blir några "straffrundor" på skidor i kväll istället.

Patrik Skolling Möller sa...

Jag längtar till imorgon. Hoppas dom inte plogar inatt. ;)

-Skogling

Tobbe Arnesson sa...

Jag är sugen på något bakhjulsdrivet, kanske skulle skaffa sig en Volvo...

Nypan sa...

Nu har du fått smaka på cykelvägarna som kommunerna slåss om att få slippa ta hand om, och alla vinner slagsmålet.
Jag har kört den vägen i alla år till jobbet, men idag tog jag fanimekj bergslagsvägen istället. Men det är också skönt när det är jobbigt, och den vägen du tog, är ett as i oplogats skick.
/N

Vito sa...

Underbara pendelreportage :)
Lite masokistisk känsla,jag är iofs en gnällspik med 2km till jobbet :)

Markus Lindholm sa...

MP har lovat att skriva en motion om att avskaffa alla bilister och övriga medtrafikanter, de har min röst.

Igår så var det en jeppe som hängde på hornet i 40-50meter strax bakom mig. Jag vände mig om och såg snöplogen. Den såg hård och tung ut så jag hoppade upp på den oplogade cykelbanan igen. Han plogade inte, det fanns ingen mötande trafik men han var ju störst...

Anonym sa...

Varför är det alltid Volvos som är i vägen?
Minst 5 av 7 incidenter är volvo inblandad.
/pontapower

Anonym sa...

Johan, vad är det för en lampa du har på Meridan? Ser ut som du har ett separat batteripack på ramen. Är nyfiken att höra om du är nöjd med prestandan.

Själv är jag inne på andra säsongen med en Cat Eye Double Shot. Den är hyfsat bra, men man söker ju alltid något bättre.

Johan Mölleborn sa...

Det är en DiNotte 600L. Jag köpte den av SnackeJanne på Norvelo.
Den är riktigt bra. Mer info finns här: http://store.dinottelighting.com/shared/StoreFront/default.asp?CS=dinotte&StoreType=BtoC&Count1=470638453&Count2=387778878&ProductID=19&Target=products.asp