Sverigetempot.

Jag har fått post-pbp-traumatisk stress. Jag måste ha nåt stort och långt cykelmål att drömma om. Jag måste ha nåt som får mig att bli nervös och samtidigt laddad. Nåt som kittlar.

I helgen bestämde jag mig för att jag ska köra Sverigetempot i augusti. Jag har klurat och drömt om det loppet ganska länge. Tanken att cykla genom hela Sverige är ganska häftig. Att dessutom försöka göra det på en vettig tid är för mig ännu häftigare.

Jag kläckte idén för Linda i lördags. Hon tittade på mig och frågade om det inte var väldigt långt.
Jo, sa jag.
-Kommer du klara det då?
Jag tror det.
-Kör då.
Jippi!!

Det är ett ypperligt tillfälle att se vårt fina land från cykelsadeln. Som det ser ut nu så är det jag, Jan, Ari och John som kommer köra ihop. Det är tre riktigt starka killar som jag trivs bra med.

Starten går i Riksgränsen och målgången är i Malmö. Det blir en nätt sträcka på 202 mil. Vi har pratat om att försöka ta det på 100 timmar. Det blir ca 50 mil per dygn. Det borde gå. Vi kommer inte ha nån följebil, så de första 70-80 milen innan civilisationen får vi köra med extra mat i ryggsäckar.

Mer än så har vi inte planerat än. Det får växa fram under våren och sommaren.

Så, nu har jag skrivit det. Nu är det bara att sätta igång att cykla.
/J

19 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Shit ! Ni måste ha GBS så man kan tracka er då. Det kan vara en upplevlse utöver det vanliga att cykla genom hela Svea Rike.

Det är mer än modigt att cykla 200 mil på 4 dygn. Speciellt som man vet att det kan snöa i Norrland även i augusti.

//Skogling

Rikard sa...

Galningar.

ag är säkert i härjedalen då så vi kan planera in en depå åt er där =)

Markus Lindholm sa...

Du är inte riktigt frisk ;)

Johan Mölleborn sa...

Härliga Härjedalen. Det ska jag komma ihåg.
/J

x sa...

Satan va galet!

Friskt? Nej! ;)

Patrik Skolling Möller sa...

GPS var det jag menade när jag skrev GBS...

Tobbe Arnesson sa...

Tufft!

Anonym sa...

Coolt!
När blir det RAAM då? =D

Anonym sa...

Härligt Johan! Kör i vind!

Jörgen sa...

Tok ;)

Undrar hur sliten man blir av ett sådant äventyr? Hoppas du inte har något "viktigt" lopp strax därefter..

/Jörgen

Johan Mölleborn sa...

Jag räknar med att ta ledigt ett tag från cyklingen efter det. Minst en vecka. :)
Kikade lite på RAAM idag faktiskt. Vi får väl se. Det kostar ju en slant. Och så måste jag ju fixa sverige först. Men inom 10 år eller så..

Anonym sa...

Jag läste om Sverigetempot för några dagar sedan och tänkte då: undrar hur många dagar det tar innan Johan kläcker ur sig att han ska köra. Jag kan meddela att det tog 4 dygn rätt precis! ;-)

Kör hårt! Jag ska försöka att se er längs vägen.

Vito sa...

Fan vad extra långt det blir om man dricker lite vin och tänker riktigt noga på 200 mil och 4 dygn.
Men härligt mallig känsla att ha gjort det..

Anonym sa...

GPS vore ju roligt tycker jag.

Nypan sa...

"Sverige loppet" är ju ett lopp med anor.
Kom att tänka på stålfarfar, som ni läser mer om här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Gustaf_H%C3%A5kansson

/Nypan

Åsa och Henrik sa...

Hej!

Underbar blogg du har! Summeringen av fjolåret och planeringen av kommande fick en nästan att känna som man tillhörde teamet. Jösses vilken seriös träning du kör. Jag och Åsa kör fortfarande under devisen det är kul att cykla och försöker knyta roliga cykeläventyr efter varandra. Detta får oss kanske inte att vinna men tack vare din blogg kan vi som fans få vinna genom dig och bli postmästare och köra PBP på löjligt få timmar. Jag hade hoppet under ett fåtal sekunder att med Hektors sabbatsår och Jan i organisationskommitten fanns en chans för mig att vinna klubbmästerskapet, men jag inser nu att jag gör mig bättre på åskådarläktaren. Heja Bigmollo!

VH Henrik

Johan Mölleborn sa...

Tackar tackar! Min träning ser nog seriösare ut än vad den egentligen är. :)
Klubbmästerskapet blir en rysare. Undrar hur många vi blir till slut? Men den blir väl kortare sprinttävling för er? Ni ska väl köra den där 400-milshistorian i sommar? NI är galna, jag är bara vanlig motionär.
/J

Gunnar Ohlanders sa...

Hej.
Det var roligt att se att fler än jag har planer på Sverigetempot i sommar.
Jag har dock inga funderingar på att åka under 200 timmar. Sluttiden beror så mycket på väder och vind samt om kroppen och cykeln håller. - 'Men friskt satsat är häften vunnet' heter det ju, och med ditt imponerande träningsupplägg är det nog inte omöjligt.
Jag snittade 35 mil om dagen när jag satte solorekordet på sträckan Smygehuk-Treriksröset 2006. 212 mil blev det totalt med promenaden över fjället med cykeln de sista 12 kilometrarna. 6 dygn 6 timmar och 29 minuter tog det.
Om man kan köra tillsammans i klunga och minskar på sömnperioderna lite så borde man kunna pressa den tiden betydligt. Dessutom är ju Sverigetempot 5 mil kortare!
Men vilken otrolig färd det var.
Ser verkligen fram mot en ny Sverige-tur till sommaren.

M v h. Gunnar Ohlanders.

Johan Mölleborn sa...

Härligt Gunnar! Skönt att vi slipper "promenaden" den här gången. Det ska bli riktigt spännande att testa gränserna på det här loppet. Jag vet faktiskt inte om mitt mål på 100 timmar är görbart för mig. Men som du säger, friskt vågat hälften vunnet.
Vi ses i Riksgränsen.
/Johan