Cykelåret 2007.

2007 blev det bästa cykelåret hittills. Årets stora grej var självklart Paris-Brest-Paris. Efter ett helt år av förberedelser var det äntligen dags. Mitt livs största cykelhändelse. Känslan kommer sitta i länge. Ju längre tiden går desto mindre minns jag hur jobbigt och smärtsamt det var.

Det var under 2006 som jag fastnade för långdistanscykling. Jag och Vito körde Stockholm-Göteborg. Båda var totala nybörjare på långcykling. Sen dess har mitt fokus varit på PBP. Nu börjar vi bli ett litet långdistansgäng. Nypan körde Stockholm-Göteborg i somras och fastnade totalt. Jonas och Jan har ju varit fast länge. En vacker dag kanske till och med Skogling hänger med.

2007 började redan på vintern med långa härliga rundor. Tour de Oetzi blev en återkommande favorit. Tungtrampade pendlarcyklar med dubbdäck har sin charm. Framförallt när man kan avsluta rundan med prima Belgisk öl.

Våren tjuvstartades på Mallorca i april. En grymt mullig vecka med sköna polare och fantastisk cykling. Vi kör samma upplägg i år igen. Det var första gången jag cyklade i serpentiner. Helt galet kul.

Jag och Nypan fixade också några härliga rundor. Bland annat Paris-Roubaixrundan. Det blev mer än lyckad. Självklart avslutades den på Lilla Barkarby. Med lite tur går den att dra ihop i år också. Nu när jag tänker efter så har vi varit ganska mycket på Lilla Barkarby i år.

Sen satte alla breveter igång, den ena längre än den andra. Formen kändes bättre och bättre. Det var på de här rundorna jag träffade Ari och Magnus. Vi körde ihop och kom oftast in som första grupp.

På Jotunheimen rundt lyckades jag och Ari vara med i en vurpa 6 kilometer efter start. Tack vare det så tappade vi hela klungan och all chans att få en bra tid. Vi tog oss runt med långa fikapauser istället. Det var ett grymt kul lopp som jag måste köra nån gång till. Dock inte i år.

Till slut var det dags för PBP. Mycket längre och mycket jobbigare än jag kunnat föreställa mig.

En vecka senare lyckades jag vinna Post-SM på gotland. En platt bana i duggregn och motvind.
Sen kom tröttheten, som tyvärr satt kvar ganska länge Det är faktiskt först nu som jag kommit tillbaka. Och det är mest tack vare Aktivitus. Jag ändrade om helt i träningen. Från långa rundor till korta intervallpass. De två sista månaderna har jag nästan enbart kört trainerpass.

Under året cyklade jag 1384 mil fördelat på ca 600 timmar.

2008 års planering.
Året som kommer blir minst lika bra som det förra. Jag har redan planerat in det mesta. Jag börjar med Gran Canaria. Sen är det dags för Mallorca. Årets bästa vecka. Därefter blir det ett 24 timmarslopp i månaden. Mellan dem ska jag försöka klämma in brevetloppen. Nånstans i bakhuvet ligger PBP 2011 och gror.

Gran Canaria 23/1 -30/1
200 km brevet 23/2
Mallorca 5/4 – 12/4
300 km brevet 19/4
Fléche Nordic 10/5
400 km brevet 17/5
Melfar 24 h. 7/6
Stockholm-Göteborg 29/6
Sverigetempot. 206 mil 4/8
Mälaren runt. 9/8
600 km brevet 30/8

Gott nytt år!
/Johan

13 kommentarer:

Nypan sa...

Fan vilket år du hade 2007! Och det var skitskojiga rundor emellanåt också. Glöm inte Paris-Roubaix rundan, Rolands kaffe och den där härliga rundan till Rimbo, när regnet stod som spön i backen halva dan.
G.R.Y.M.T
Ditt schema för 2008, ser ut att vara klockrent. Jag är nog med på samma grejer, förutom Gran Canaria, Fleche Nordic och Nurburgring, som jag gärna vill köra men troligtvis inte kommer hinna med.
Tror du att jag kan åka till Gran Canaria istället för dig förresten?

Johan Mölleborn sa...

Jag glömde helt bort Paris-Roubaixrundan och Rolands bombkaffe. Jag fyller på listan.
Jag kan kolla med Linda om du kan ta min plats på Canarias. :)
Vilket jävla år det här kommer bli!!
/J

Anonym sa...

Grymt jobbat Mr Mollo!

Jörgen sa...

Rejäla utmaningar det där för 2008. Lycka till med cykelåret! Hoppas ni känner för att fixa ny Paris-Roubaix runda. Det var en av fjolårets höjdare.
/Jörgen

Markus Lindholm sa...

Det är bara att trampa på!

Vito sa...

Fasiken vilken härlig cykelkalender du planlagd till i år Mölle !Hoppas vi får trampa nåt skitjobbigt och uppenbarelserikt eller helt enkelt njutningsfullt ihop i år .)

Patrik Skolling Möller sa...

Fint år för dig Johan. 08 blir bättre. För oss alla.

Btw, har du bokat ett executive-rum på Gothia Towers åt mig än ?

Jag har ej cyklat på 6 dagar. Imorgon blit drt 2h trainer eller 72 km färingsörunda.

//Skogling (just hemkommen efter 50-mil med ungar och fru på en mörk och hal väg.)

Patrik Skolling Möller sa...

Ah ! Såg just filmsnuttarna på Youtube från Mallis i våras. Snart är vi där igen. :)

Anonym sa...

Hej,

lite skriverier om din träning vore skoj att läsa (eftersom du skriver att du lagt om en hel del). Det finns ju risk för att det blir en hel del siffror, men det vore intressant läsning med tanke på att du är ganska inne på korta pass med intervaller och sen köra långa lopp.

Bra blogg förresten!

/castrello

Anonym sa...

Skogling, skulle du inte kunna länka upp snuttarna från Mallis så vi andra kan ta del och se hur det var?

Det ser ut att ha varit ett gott år för er, själv satsar jag benhårt nu på 2008 som mitt första stora cykelår.

/Jerka

Johan Mölleborn sa...

Filmsnuttarna finns högst upp på den vänstra kanten. Jag har lite kryptiskt kallat dem. Filmer från Mallis 2007.
Det är korta och dåliga snuttar. Men för mig duger de i vintermörkret.

Patrik Skolling Möller sa...

Nu var det mina filmsnuttar han ville se idiot. :)

Johan Mölleborn sa...

Castrello, det kommer nog lite sånt senare.
/J