Grus, stock och en surfinne.

Nu när sommaren är slut så börjar det bli dags att komma igång med cyklandet igen. Jag hade först tänkt köra runt Mälaren men Ari hade en annan idé. Han har rekat en 20-milare på grusvägar och föreslog att vi skulle testa första halvan på den istället. Den här rundan kommer gå som en brevet under KBCK-flagg nästa höst. Vi träffades utanför Welcome hotel och rullade iväg. Ari hade gjort ett strålande jobb. Det tog bara några hundra meter innan vi var ute på grusvägarna. Vi grusade på och snicksnackade om storslagna planer och om vad vi ska hitta på nästa år. Ibland var vi tvungna att cykla korta sträckor på asfalt för att koppla ihop gruspartierna men i stort sett hela sträckan var grus och skogsvägar. Riktigt läckert. Jag har bott i området i nästan 40 år och har ALDRIG cyklat på de här vägarna. Hur är det ens möjligt?

I Märsta, där vi skulle vända, tog vi en fika på Statoil. Istället för de där hemska mumiemackorna som ligger i kylen och skäms så hade de ställt en kock, typ, bakom disken. Han stod och roddade med baguetter och pålägg. Så vi tog en sån macka. Den var svinstor och fylld med en riktigt flottig bacon & kyckling-gucka. Efter den var jag mätt hela vägen hem. Jag hade helst kräkts upp den som en räv i vägkanten men jag höll mig. Vi körde ungefär samma vägar tillbaka till Barkarby och jag kunde inte sluta tänka på vilken succé det här kommer bli nästa år. Brevet-året 2014. Bring it!

Ari cyklar på grus och löv.

Ari cyklar på grus och lite gräs.

Ari cyklar på grus och några stenar.

Ari ser sur ut på grus.

Ari cyklar förbi stock.

Aris vad och framhjul cyklar på grus.

13 kommentarer:

NLC sa...

Oj, oj, oj, kommer man klara den rundan på 28 mm eller kommer det krävas bredare doningar?

Unknown sa...

Grusbrevet, nytt grepp, spännande!

Reimert sa...

Lysande initiativ. Jag ser fram emot att testa denna 20-milare på grus. Har ni kompletterat 20-milaren vi körde i februari med fler distanser i brevetserien? Nya vägar är alltid välkommet. :)

Johan Mölleborn sa...

Det blir grymt!
Vi kommer köra en hel serie nästa år.
/J

Unknown sa...

F-n vad najs med en hel ny serie. Ska bli riktigt spännande att se vad ni har fått ihop för rundor!

/DT

Peter T sa...

Fint jobbat av Ari!

Traveller sa...

Ser fint ut! Mycket bra initiativ!

/Nils

Janne sa...

Riktigt sugen på en grusrunda, ser fram emot det. Vad snygg Ari ser ut!

Mikael Kjellgren sa...

Det här är för bra för att missas. Nu måste jag köpa en CX. Jag hänvisar till "ett vinfyllo i Hässelby" när jag blir utskälld av min sambo.

Mikael Kjellgren sa...

Det här är för bra för att missas. Nu måste jag köpa en CX. Jag hänvisar till "ett vinfyllo i Hässelby" när jag blir utskälld av min sambo.

Hopyard sa...

blir det några nakenmonarkbilder på den här gudaglömda bloggen eller??

Janne sa...

Har laddat så in i bomben för det här. När kommer gps-spåret?

Mikael Kjellgren sa...

T.A.G.G.A.D