Mammabloggen, det nya svarta..

Mammaledig är det nya svarta. (Det har jag läst på Face Book.) Matte och Bjorre har gått hemma hela hösten och fyllt FB med vidriga uppdateringar om pannkaksfrossa, dubbla Monarkpass och MILF-spaning på öppna förskolan. Snart är det min tur. Nästa vecka är det nämligen dags för mig att hänga fram brösten och sätta mig på ett kafé och låta barnen härja fritt medan jag surplar latte. 2012 börjar bra!

/J

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så här hade en kompis som också är hemmamamma det i går:

Superdad????????

Måste delge er min em igår... Stora flickan, E, fyller 7 år idag så jag hade den briljanta idén att vi igår em skulle göra tårtor, jag och barnen, inför att släktingarna kommer idag. Allt planerat, allt inköpt, allt framdukat på bordet för att E ska få göra tårtorna som hon vill ha dem. Tänt en brasa i öppna spisen för att mysfaktorn ska finnas där... Vi börjar: Tar med barnen till köket, B (15 mån) är hungrig, ger henne något att äta samtidigt som E börjar göra och garnera tårtorna. Tänk er hur det nu är med marängbottnar, grädde, jordgubbsgrädde, chokladpudding, strössel, chokladsås och massor med godis. Nu börjar det....B vill inte äta annat än E´s ingridienser...... E kladdar överallt men gör ett bra jobb....Släpper ner B på golvet..... måste ha koll på henne med tanke på brasan tänker jag..... E börjar bli färdig...... köket ser ut som tredje världskriget......... B springer och skriker och drar mig i benen samtidigt som jag hjälper E......Emma springer till skåpet och hämtar skorpor att äta ( vad jag tror ).... tittar på klockan, tio över fem..... F--------n, E´´s kör börjar fem....... Kastar oss iväg.... "nästan" färdiga tårtor.... tar med B.... har hon kastat skorpor i öppna spisen????......ta på kläder..... det luktar bajs.... hinner inte..... mot bilen och åker och släpper av E vid kyrkan....... hem.... öpnnar dörren och hör pop-pop-pop-pop-pop..... springer till brasan.... då poppar det popcorn ut över halva golvet från brasan.... B har kastat in en påse med micropopcorn (det var inte skorpor).... få bort popcornen från brasan... byta bajsblöja..... göra tårtorna färdigt och röja det värsta..... B sätter ena handen i tårtan.... A kommer hem, jag går och duschar, redo för psykakuten.....

Johan Mölleborn sa...

Ha ha ha! Ibland är det faktiskt helt sjukt att man ens överlever.
/J

Johan Andersson sa...

Du kommer bli en fantastisk mamma..

Nypan sa...

Eftersom du ändå ska vara hemma på dagarna, kan ni ju skaffa hund igen så du har nåt att göra när du inte hänger på IKEA och sörplar latte.