Kallt men mulligt.

Nu är det nya året några dar gammalt. Det är dags att bränna bort julmaten och skumpan från nyårskvällen. Det är också dags att börja beta av de där 1000 milen innan juli som jag skrävlade om. Julveckan tillbringades i Idre med Lindas familj. Där bytte jag cykeln mot längdskidor. Att man kunde få så ont i kroppen av att åka skidor...

Men nu var det alltså dags att sätta igång med cyklingen för 2009. Det började lite halvknackigt på nyårsdan när jag och Nypan skulle ut på en sväng. Efter 1 mil lossnade min spd-kloss så det var bara att vända hemåt. Dan efter gjorde vi ett nytt försök, som gick bättre. Vi tog den vanliga 5-milssvängen till Lilla Paris (Bro) och tillbaka. Det var grymt skönt att få sträcka ut på vägarna igen. Vi snackade om året som gått och vad vi skulle hitta på för kuligheter det kommande året.

Imorse när jag stack ut var det -14 grader. Det fick bli dubbla skoöverdrag, dubbla långkallingar och dubbla underställströjor. För att slippa klura på vägval så tog jag samma sväng till Bro. Kroppen kändes fet och trött.

Jag tänkte jag skulle testa att köra med Camel baken under reflexvästenen för Tour de Oetzi nästa helg . Redan efter nån mil hade munstycket frusit. Då fick jag ha den under jackan och dra ut munstycket genom bröstfickan istället. Det hade jag redan testat för två år sen så jag visste att det skulle funka.

Vid golfbanan efter Bro vände jag och fick solen i ansiktet. Det var fortfarande kallt som fan men riktigt läckert med solen som strålade i ansiktet. Nu hade benen vaknat till och jag kände äntligen igen mig själv. Efter 50 km kändes tårna som frusna fiskpinnar. När jag kom hem tog det nån timme innan jag kände tårna igen.

Innan middan körde jag en timme intervaller på trainern för att verkligen sparka igång det nya året. Sen drack jag vin. Imorgon är det dags att cykla till jobbet igen. Nu börjar det nya året.


/Johan

9 kommentarer:

Tobbe Arnesson sa...

Fy fan, när det är under -10°C är det inte roligt att cykla längre.

Patrik Skolling Möller sa...

Ja jäklar vad kallt det är att hoja nu. Jag har förpassat mig själv till trainern en tid framöver.
5 km penling känns nog vid -14.

Starkt att våga sig på 5 mil i den kylan.

-Skogling

Velonavia sa...

Tyckte själv att det var för kallt i morse och rullade över mot frugan igen. Får se om man trotsar kölden i morgon...

Jörgen sa...

1000 mil är mycket. Se till så du inte knäcker dig bara. :)

/Jörgen

Nypan sa...

Vi borde flytta till nån ö i medelhavet istället. Fast dom där mörka kalla rundorna är rätt mysiga också, på nåt konstigt sätt. Och känslan när man rullar in i lilla Paris är ju svårslagen :-o
/N

Vito sa...

-14 och cykling på landsväg måste vara j.... kallt .)
Kul med din målmedvetenhet,man blir nästan lite avis .
Kör hårt sötnos :)

Niklas Källström sa...

Landsvägsträning nu blit så #¤%& kallt med fartvinden och en massa minusgrader. Starkt jobbat!

//Niklas

Markus Lindholm sa...

Det vara verkligen kallt i söndags.

Anonym sa...

BLås tillbaka vattnet från munstycket så fryser det inte lika lätt..