Cykelåret 2008

Snart är det jul och det är dags att summera året som gått.

Det här året har känts som mellanår efter PBP. Det har varit ett roligt år, men inte det roligaste. Lite på grund av att jag inte haft något stort lopp att ladda för men också för att man blev lurad på sensommaren. Den tiden då jag hade tänkt köra en massa mulliga kvälls och nattrundor regnade bort helt.

Året började med en nystart tillsammans med Activitus. Deras program lärde mig en hel del om både min kropp och om cykelträning. Tyvärr har jag inte haft tid att följa upp det med ett nytt test. Får se om jag får det under vintern.

Aktivitus

Sen var det dags för en vecka på Gran Canaria med familjen. Cykeln fick åka med så jag kunde cykla 2-3 timmar om dan. Det var en grymt härlig känsla att få susa fram i kortbyxor och korttröja.

Gran Canaria

En månad senare bestämde jag mig för att ställa in SverigeTempot för min del. Jag saknade helt enkelt erfarenhet för att klara den. 210 mil är seriöst långt. Men nästa år kan det nog bli av.

Sen var det dags för Mallis. Jösses vilken vecka det blev. Det var ett grymt roligt och cykelsuget gäng som hängde med. Cykling blir inte bättre än så här. Jag kan skriva hur mycket som helst om den veckan, men nöjer mig med några bilder istället.

Mallorca

Energitrampet var kul. Jag kände mig stark och lyckades spurta till mig en 2:a plats i motionsklassen.

Energitrampet

Sen var det dags för en av årets bästa grejer, Paris-Roubaix cyclo. Det är en sån där helg man kommer minnas för resten av livet. Helt rubbat kul och helt rubbat hårt.

Paris-Roubaix

Några veckor senare var det dags för Stockholm-Göteborg. Det var också en riktigt härlig runda. Allt kändes fint och cyklingen gick bra trots att vi snubblade på mållinjen. Ett bra tecken var att de 54 milen inte kändes så värst farliga. Vi har redan börjat planera inför nästa år. Då ska vi fixa sub-20.

Stockholm-Göteborg

Mälaren runt blev också en lyckad sväng. Jag och Tommy var ledare för snabbgruppen. Det var ett riktigt skönt gäng som hängde ihop från start till mål. De flesta verkade väldigt nöjda efter den turen. Vissa blev så nöjda att de bjöd med mig på andra äventyr. Mer om det senare.

Mälaren runt

Sen var det dags för Post-SM. Här hade jag laddat lite för hårt med rödvinet dan innan och floppade helt i klädvalet innan starten. Men det gick hyffsat ändå och jag gnetade till mig guldmedaljen i Herr-senior.

Post-trampet

Höstens höjdare blev helt klart ”Kina” tur och retur. En riktigt lyckad cykelhelg med sköna polare. Dragon Gate var konstigare än jag trodde var möjligt och Scandic Gävle var helt ok att ha after-bike i.

Dragon Gate

Årets sista långcykling blev Tour de Oetzi. Rundan blev riktigt lyckad och nästa sväng är redan planerad.

Tour de Oetzi

Nu när jag tänker efter så har det nog varit ett riktigt bra cykelår ändå. Strax under 1300 mil stannade mätare på för i år.

Nästa års planer är redan klara men de tar jag nästa år.

Tack till alla som varit med och cyklat och ni som orkat läsa bloggen. Och framför allt tack till Linda som står ut med mig trots allt cyklande.

Bild från SvD i somras.


/Johan

18 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Bra kortfattad sammanfattning det där. 2009 kommer bli det bästa cykelåret i mitt liv har jag bestämt.

Nypan sa...

Ja jävlar.
Känner igen en del av dom där tripperna, som jag själv var med på. Synd att jag missade Mälaren runt, den stora. Men på det hela var 2008 ett helt OK år, även om det inte är lika bra som 2009 kommer att bli.
Vi börjat väl det nya året med dom sedvanliga 10 mil i piss, regn och rusk på söndagsmornarna?
/N

Johan Mölleborn sa...

Johan, 2009 blir bäst.

Nypan, det vet du. Nu jävlar ska det cyklas.
/Johan

Patrik Skolling Möller sa...

Inget dåligt år ! Det blir bara bättre och bättre. Hur skall det sluta ? Fatta 2014! :)

-Skogling

Anonym sa...

Fattar Du hur sjukt det där låter?

Du är inte klok men ändå jäkligt klok på något sätt. Du är min idol.

Jag däremot både känner mig som, och börjar bli, gubbe. Får jag hångla med dig?

Isabel sa...

Hallå där gamle kompis! Ja vad lite cykling du har hunnit med detta år, måste bli ändring på det ;-). Antar att cykeln följer med nästa år till Canarias den här gången också. Shit vad skoj det ska bli. Kram Kram från en nybörjar bloggare /Isabel

Anonym sa...

Härlig sammanfattning och Tack för trevlig och motivationshöjande läsning!

//Stefan

Tobbe Arnesson sa...

Vadå, har du redan slutat cykla för 2008?

Niklas Källström sa...

Det där lät som ett bra 2008 tycker jag. Bilderna från Mallorca är bara för härliga.

Brukar själv blädra igenom mina bilder från Italien lite då å då och drömma mig tillbaka, hmhmhmm!

Lycka till med 2009!

Anonym sa...

Härligt Johan! Superinspirerande :-) Köpte dubbdäck idag så de riktiga milen kan börja ticka på. Ses den 10:e på lilla Mälaren runt!
God Jul och gott nytt år!

Velonavia sa...

Kul och inspirerande! Får mig att längta och hoppas inför 2009

Johan Mölleborn sa...

Jag var först lite missnöjd med årets cykling, men när man ser det så här så var det ju ganska bra.

Tack för alla glada kommentarer.
/Johan

Jörgen sa...

Det blev ju ett kalasår trots allt. Och bättre blir det 2009. :)

Niklas Källström sa...

Got Jul & Gott Nytt År Johan!

//Källis

Vito sa...

God Jul din lilla läckerbit!
Önskar dig många långa äventyr på velocipeden -09. :)

cykelbo sa...

Tack för en underhållande blogg som sporar till cyklande och bloggande!
/Bo

Markus F sa...

Du är bäst, snyggast och snackigast i hela världen.

Johan Mölleborn sa...

Tack för alla kommentarer. Det peppar mig att skriva både mer och bättre. I framtiden kanske jag kan lära mig att fota också. Vi får se.
/J