Tour de Oetzi 2

Lördag, klockan piper 06:00. Jag känner mig trött och bakis, men väldigt cykelsugen. Innan jag sticker så pumpar jag i ett extra kilo luft i dubbdäcken. Nokian wxc 300 kan kännas lite tröga vid långcykling. Planen är att cykla runt Mälaren. 21 mil på dubbdäck, det är upplagt för skrattfest.

I Barkarby möter jag upp de andra morgonpigga Randonneurerna. Vi blev 4 pers som stack iväg. Det var jag, Jan, Henrik och Åsa. En helt perfekt liten klunga.

Första fikat gjordes i Södertälje. Sen trampade vi vidare mot Mariefred och Stallarholmen. Precis innan Strängnäs fick Åsa punktering. Jag tittade på medans Jan och Henrik fixade däcket. 5 minuter senare beställde jag en kebabtallrik med ris i Strängnäs på deras omtalade kebab. När vi rullade genom enköping var det is på vägen, äntligen fick jag användning av dubbisarna.

Mellan Bro och Kungsängen mötte Jansson och Thomas upp. De sista milen mot Barkarby rullar på i fin takt. Efter tolv timmars cykling stolpar vi in på Lilla Barkarby. Där väntade pizza och öl. 27 fatöl och 9 trappister senare skildes vi åt. Tack alla inblandade för en toppendag på cykeln.


3 kommentarer:

Unknown sa...

ja å tjejen funderar på att skaffa katt.
vad tror du om det, mölle?
/justus

Johan Mölleborn sa...

Katter är för idoter. =D

Patrik Skolling Möller sa...

Jag tål i alla fall inte katter.

//Skogling