Piss till sol. Tur och retur.

Upp och hoppa som en loppa. Lilla Viktor väcker mig strax innan 6. Byta lite blöja och fixa lite välling. Samtidigt som vällingen snurrar i micron så spottar espressobryggaren ur sig en dubbel laddning espresso.

Idag ska vi köra en 10-mila sväng på Ekerö. Nypan, Fjärdebrunn och Bearfoot ska med. Jag har tänkt köra utan frukost. Jag har en idé om att vänja kroppen att bränna fett. Och bästa tillfället är att cykla innan frukost.

Jag tar en snabb titt ut genom fönstret för att bestämma dagens kostym, det spöregnar och träden plågas av vinden. Härligt skulle jag vilja säga, men det ser faktiskt riktigt pissigt ut.
En halvtimme innan avfärd ringer Nypan och säger att han stannar hemma. Han hade tydligen spytt ur sig cykelsuget.

Nä fan nu måste jag dra. Som vanligt blir det stress innan jag kommer iväg. I förrådet står cykeln med punka på bakhjulet. Jag börjar bända med däcksverktygen samtidigt som regnet gör sitt bästa för att reta upp mig. Nokians dubbdäck sitter verkligen hårt. Jag rusar in och sliter åt mig hjulet från Treken. Nu börjar jag känna mig riktigt hungrig. Det är 2 timmar sen jag gick upp.

En kvart försenad möter jag upp Micke (Bearfoot) på Preem i Åkermyntan. Han är lika glad ändå. Han kör sin vita ss-Pegga med 53-21. I Bromma möter vi upp Oscar (Fjärdebrunn). Nu äntligen kan vi börja hoja. Motvind och regn.

SMHI kan man verkligen lita på. De hade lovat storm och minusgrader. Något besvikna trampar vi nu fram med sol i ansiktet. Ute vid Björkvik fyller vi på kropparna med en vägfika. Nu är det 4 timmar sen jag gick upp. Hungern har gått över. Men jag äter lite ändå. Sen fortsätter vår lilla trio på de slingrande vägarna. I Bromma kommer regnet tillbaka.

Väl hemma så tappar jag upp ett varmt bad och kryper ner. Efter en sekund har jag somnat. Ännu en underbar dag på cykeln.
/J

5 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Lät ju mysigt... Måste försöka att få lite distans i benen jag med. Harvar ju bara omkring i skogen och till/från jobbet.

Markus F sa...

Varför ska du bränna fett? Det är ju annorlunda för mig som väger 10 kg för mycket och har en massa fett som kan omvandlas till energi, men du har väl mest muskler? Fast det stämmer med fettförbränningen, jag brukar kunna hålla ut länge utan att ha käkat om jag håller jämn takt Efteråt är proteinsuget hårt, jag brukar ha ett behov av 300 gr död ko, medium rare. Själv ägnade jag mig åt vattensport i Hellas i söndags, det var kul det också. Jag somnade i badkaret med en folköl när jag kom hem.

Nypan sa...

Jag brukar kunna köra till jobbet utan att käka. Men jag vetefan om jag skulle palla att köra långrundor utan frukost. Jag är fortfarande lite sur för att jag inte kunde vara med :-(

Jonas l sa...

Åh, satt verkligen och log när jag läste om din början på dagen. Inte riktigt som när jag och en kompis körde en tur i torsdags, började med moln och slutade med regn.

robco sa...

Uppdatera nu grabben :-)
Nu är jag snart av med gipset och sugen på att cykla :-)

Edi