Myslördag med Contigänget.

I lördags hängde jag med Contigängets träning från Upplands Väsby. I  mailen under veckan snackades det om sjukdomar och lugnt tempo. Rundan skulle bli runt 10 mil vilket passade mig perfekt eftersom jag skulle på fest tidigt på eftermiddan. Vi blev 8 gubbar som samlades på parkeringen utanför Vikskolan. Efter lite snicksnack rullade vi iväg. Hyffsat lugnt, en stund i alla fall. Sen höjdes farten mer och mer. När vi kom fram till Rimbo hade vi hållit 37 i snitt.

Efter vi hade enats om fortsättningen på rundan så drog vi iväg, den här gången några snäpp snabbare. Jag kände ganska snabbt att det här skulle bli tufft. Några droppade av och la sig bakom. Nu var vi bara 5 i kedjan vilket gjorde att vilotiden blev näst intill obefintlig. Benen skrek och lungorna tjöt som på de värsta fyrorna på Monarken. Jag försökte hänga med så länge som möjligt. Varv efter varv. I en liten backe sprängdes till slut benen och jag tvingades släppa och låta den gulsvarta gruppen segla vidare.

Nån mil senare kom Micke och Christer ikapp mig, de hade släppt lite tidigare. Ett tag senare samlades gruppen ihop och vi började om igen. Den här gången fick jag släppa nästan direkt. Kroppen var helt slut. Jag rullade lugnt och kände efter vad som var fel. Visst att jag var trött och sluten men det här var nåt annat. Då slog det mig, pollen! Ja just det det var ju pollen som hade gjort kaos med mig, och de där Contigubbarna förstås. Jag fick precis samma sak på en 30-milare för några år sen.

Efter nån mil hittade jag äntligen en Ica. Jag hade haft slut på dricka i nån timme nu så kroppen började kännas så där härligt torr och krispig. Utanför butiken träffade jag Christer igen. Vi köpte lite dricka och fortsatte sen tillsammans till Upplands Väsby. Efter nån timme var vi äntligen tillbaks. Nu fick jag stressa hem och slänga mig i duschen och sen vidare på fest. Ni kan ju fatta att vinet fäste bra.

Det här blev en riktigt bra premiär för Conticyklingarna. Mild och fin som en roundkick i ansiktet. Nu vet jag hur våra getter känner sig. Jag längtar redan till nästa gång.
8 olika sätt att hänga på cykeln.

Geting-tåget.

37 i snitt hittils, nu ökar vi!

Äntligen tillbaks..

8 kommentarer:

Pilen sa...

Bra pass igår.
Längtar redan till nästa.
Då spränger vi 40-vallen ;-)
/->

Conti Test Team sa...

Ser fint ut, bra fart på alla. :-) /Leo

Anonym sa...

Två där som inte får godkänt av Rytz;)

Tille sa...

Huvudsaken är att man har något att skylla på när man är klen.

Johan Mölleborn sa...

Exakt Tille. Om jag inte hade varit allergisk så hade jag VUNNIT!! ;)

N sa...

Hahaha. "8 olika sätt att hänga på cykeln." Du får då alltid till det med både text och bild.

Tobbe Arnesson sa...

Skönt du höll stilen klädmässigt!

Mir Khedri sa...

Hi,


Nice blog,the cycling is best workout to every day or a week,its good for health ,our body is healthy and good so keep away from disease.and cycling are best for environment.and global warming.

Thanks
Cyklar på nätet