Solo i Roslagen.

Imrose pep klockan först 04:00, men det struntade jag i, sen pep den 06:00 och då skärpte jag till mig och gjorde mig redo för lite härlig morgoncykling. Utan frukost, men med en jordnötsmörsmacka i fickan drog jag ut mot Upplands Väsby. Det var konstigt tyst och ensamt ute. De enda levande jag stötte på var ett tidningsbud som körde sin runda. Det var då det slog mig, det har ju gått över till sommartid. Klockan på min mobil hade ställt om sig automatiskt så klockan var egentligen strax efter 05. Inte så konstigt att jag var så trött första gången klockan ringde..


Efter Upplands Väsby börjar de riktigt fina vägarna. Hit skulle jag nästan kunna flytta bara för Roslagsvägarna. Men ändå inte. Dimman låg tät över vägen och förstärkte overklighetskänslan. Jag testade lite nya vägar kring Kårsta. De var precis lika mulliga som alla andra vägarna i området. På hemvägen börade det ljusna och några fler bilar hade hittat ut.


Efter 11,5 mil och 4 timmar kom jag hem till en jätteglad Viktor som berättade att mamma lagade tårta. Om två timmar ska vi se hur Lindas första hemgjorda prinsesstårta smakar. Om en timme kommer Lindas släkt på födelsedagsfika för Viktor. Den här söndan har börjat rätt bra än så länge. Nu mot espressomaskinen.

Här kommer lite proffsiga bilder från min mulliga morgon. Jag avslutar med en actionspäckad film också. Håll till godo.


/Johan

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner igen en del av vägarna sedan jag jobbade i och runt Vallentuna.

Mulligt var ordet!

Patrik Skolling Möller sa...

Mysigt där uppe. Själv rasslade jag min vanliga runda till Svartsjö. Jävlar vad grus det är på vissa ställen. Rena rama makadammen. :(

Såg folk med punkor lite här och var. Sunt att ta pendlaren med Kojak-däck. :)

-Skogling

Tobbe Arnesson sa...

Såg ut som härliga vägar, fin stämning i bilderna med dimman.

Niklas Källström sa...

Vägen i actionfilmen som slingrar sig förbi Stolp-Ekeby är en riktig höjdare.
Vi har en del fina vägar här ute på glesbygden ;)

Tille sa...

Det är roligt att cykla inne också...

Johan Mölleborn sa...

Det var riktigt läcker stämning. Vi får köra sticka dit och köra en heldag. Det finns hur mycket mulliga vägar som helst. Många små sköna backar att rycka i, och framför allt, en jävla massa blå-skyltar. :)
/J

Nypan sa...

Fina vägar verkar det som.
Filmen påminde lite om Blair Witch Project :-o

/N