Gran Canarias

Igår kom jag hem från en veckas all inclusive på Gran Canaria med familjen och ett gäng polare, som inte cyklar. Vi körde samma koncept som året innan. Ungarna busade runt vid poolen medan vi tittade på och drack öl. Vi var 27 pers i vårt gäng så det fanns alltid nån att surra med. Jag får lite panik på såna här ställen där allt ska vara så tillrättalagt och överdrivet familjevänligt. Men efter några öl så kändes det oftast bättre. Hotellet låg precis vid stranden vid Bahia Feliz, ca 1 mil från Playa Ingles.

Men cyklingen då? Jo jag hann med 3 rundor under veckan. Jag hade gärna cyklat mer, men det var ju ändå en familjeresa. På måndagen tog jag en taxi in till Free-Motion där jag hade bokat en Cannondale System six. Hojen var riktigt fin med Ultegra SL, Mavic ksyrium equipe-hjul och FSA slk-light bb30-vevparti.Efter att jag monterat mina Kéo-pedaler och satt fast min Polar CS 600 så gav jag mig iväg mot bergen. Jag tog vägen upp mot Arteara och Fátaga. På kartan ser den ganska platt och fin ut, men inte i verkligheten. Så fort jag korsat motorvägen så började stigningen. Tur att jag gillar berg. Det var varmt och vindstilla så svetten droppade ner på cykeln. Cykeln kändes lätt och snabb, jag med.


Sen svängde jag ner mot Santa Lucia och cyklade utmed bergsvägen mot Sardina. Utsikten var fantastisk och vägarna var riktigt läckra. De sista 15 kilometrarna till Bahia Feliz gick undan ordentligt. Jag hade lätt medvind och låg 50 och 60 hela vägen hem. Jag hade nästan glömt bort hur det kändes att cykla snabbt. Rundan blev ca 71 km och 1285 höjdmeter.


Dan efter cyklade jag tillbaka upp mot Sardina och upp till Santa Lucia, sen fortsatte jag uppåt mot San Bartholome för att komma runt berget till Pico de las Nieves, öns högsta berg på 1900 meter. När jag kom upp på toppen var jag riktigt krokig i benen. Den sista biten var lutningen bitvis 15%. Sen rullade jag neråt mot Ingenio. Här var utsikten helt vansinnig. Jag var på ca 1000 meters höjd och kunde se ner till kusten och de små byarna. Det här var en av mina bästa cykeldagar nånsin. Den absolut bästa är nog vår första kustrunda på Mallis 2007. 110 km och 2140 höjdmeter blev dagens runda.
Sista dan tog jag en sväng ner mot Arguineguin och upp mot Soria. Från Soria hittade jag en liten svinbrant väg över berget till Pico de la Cruz. Där vände jag för att hinna tillbaka till Playa Ingles där Linda väntade. Tanken var att jag skulle köra runt berget till San Bartholomé för att träffa Fredrik som var där på träningsläger men det skulle ha tagit för lång tid. 87 km och 1400 höjdmeter blev dagens runda. Sen lämnade jag tillbaka cykeln och svalkade av mig med ett dopp i havet och en stor öl.


Allt som allt blev det en riktigt bra vecka med mycket öl, kul sällskap och 3 bra cykelrundor. Det är mycket möjligt att det blir en cykelresa till Gran Canaria nästa vår. Jag kan verkligen rekommendera Free-Motion om ni ska hyra cykel. De är riktigt seriösa.

Hola!
/Johan

12 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt Johan! Det lät som tre mulliga rundor. Lite som en porrnovell.

Johan Mölleborn sa...

Porrnovell var ordet. :)
Jag tänkte blogga lite på hotellet efter varje runda men datorn där var helt keff. Tangenterna fastnad och så saknades åäö.
/J

Patrik Skolling Möller sa...

Låter som du har haft en skön vecka. Bra att det finns en seriös cykeluthyrare på ön. Kommer nog hyra jag med om jag åker dit nästa vår.

-Skogling

Nypan sa...

We go sometime.
But we bring even better bikes. We bring specialized.
/N

Henrik och Åsa sa...

Det låter härligt och väcker minnen. Serpentinerna ner från Santa Lucia är SÅ mysiga och medvinden utmed kusten är den bästa jag varit med om!

Det var nog lika bra att du inte hann åka till San Bartholomé. Väg GC-605 från Soria upp till Ayacata var fruktansvärt skrovlig. Jag föreställer mig att vibrationerna i cykeln där är i klass med Paris-Roubaix.

Bjorre sa...

F-n, det här såg jag inte.
Grus å slabb skall det vara.

Markus Lindholm sa...

Vi har haft det bra här hemma också, mycke snö och slask.

Ja e int bitter

Johan Mölleborn sa...

Hoppas vädret håller i sig nu. Man börjar ju bli rätt sugen på sommarcykling...

Vic sa...

Nice!

Kanarias iställt för Mallorca nästa vår?

Johan Mölleborn sa...

Fördelen med Canarias är att man kan åka nån månad tidigare. Jag åker gärna dit igen.
/J

Dag sa...

Härliga bilder, får en att längta till berg igen. Varför finns inget sånt här hemma för oss som gillar backar.

Niklas Källström sa...

Fan vad mysigt!

Cannondale SIX, bra grabb ska ha bra cykel ;)


/Niklas