Vinmarinerad Ekerörunda.

Trainercykling i all ära, men det är riktig cykling som är grejen. Idag var jag ute på en sväng med Viktor (inte min son) och Jonas (som är förvillande lik sångaren i Pogues, enligt Skogling). Jag kunde inte sluta le under de 4 timmarna vi var ute. Jag kunde inte heller sluta snacka. Viktor och Jonas var nog ganska trötta i öronen mot slutet. Jag försökte hålla tyst, men det gick inte.

Svårt bakis mötte jag upp grabbarna i Brommaplan. Sen satte vi fart mot Ekerö. Vädret var helt ok. Mulet och 4 plusgrader. I början gick det väldigt segt och kroppen kändes skum. Pulsen låg konstant på 85% fast jag bara låg i dryga 25. Jag hade varit över hos grannarna på middag kvällen innan så jag var ordentligt vinmarinerad när jag vaknade i morse.

Ekerö är alltid fint. Härligt slingrande vägar och lite trafik. Vi körde in på den fina vägen förbi Skå barnby och vidare mot Kungsberga. Där tog vi en stående randonnéfika på Konsum. En räkmacka och en coca cola slank ner innan vi rullade vidare. När man glider fram på de här vägarna så blir man alltid så otroligt sugen på att fortsätta mot natten. Vi drömde oss bort mot sommarens äventyr som Stockholm-Göteborg, brevetserien och Mallis.

Om vädret tillåter blir det en liknande runa nästa helg, helst lite längre. Det börjar bli dags att lägga på en kål med långcyklingen. Trainerrundornas tid är snart förbi. Det är verklighetscykling som gäller. Idag blev det 10 mil. Om ett halvår ska jag köra 190 mil till.
Nu mer öl, det är ju ändå lördag.


Tack för en superhärlig dag på cykeln!
/J

8 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Jag blir nostalgisk fast jag ej var med idag. Imorgon skall jag testa halsen på färingsörundan. Får se om det återigen blir halsont på måndag morgon. :o

//Skogling, bara lite marinerad...

Anonym sa...

Fin runda ni fick va? Jag var ut på några ärenden idag och kände att det var vår i luften.

Fan vad kåt Jonas såg ut i bakgrunden!

Själv tror jag inte att jag skulle orka mycket längre än ut till Tappen i dagsläget

Markus Lindholm sa...

i morgon blir det cykling utomhus men nu ska jag gå ut och sänka några kalla så det kanske blir eftermiddagscykling imorgon.

Vito sa...

Tack för den Johan,nu blev jag faktiskt sugen på långa härliga vårpass.Shane Mac Gowan i bakgrunden ser verkligen riktigt uppkåtad ut..
/V

Anonym sa...

Mina hemtrakter - Konsum i Kungsberga. Those were the days. Nu tycker man att 12 minuter med T-bana till jobbbet är mycket - då åkte man buss i 50 minuter för att komma till Brommaplan, sen tuben till blackeberg...och då bodde man ändå 3 1/2 km från bussen. I en pappkartong. Under vattnet.

Tobbe Arnesson sa...

Här har vi isslaskiga vägar, så jag gav fan i att cykla den här helgen med.

Anonym sa...

hmm, fan mollo. Din blogg får en friryttare som jag att bli sugen på att skaffa en lvg o nöta väg o få flås och köra tills jag spyr o kroppen värker.. vad e det för fel på mig?

Markus F sa...

Jonas har lite fler tänder än Shane McGowan. Och öronen står inte ut lika mycket.