Postmästare Mölleborn

I lördags var det dags för Post-SM. 75 km landsväg i Visby.
Det började lite halvdant på nummerlappsutdelningen där jag tydligen var anmäld i motionsklassen. Efter lite fixande och trixande var det löst och jag fick en ny nummerlapp med en snygg röd 10:a på. Självklart hade jag PBP-tröjan på.

Det var 40-50 taggade killar/gubbar i startklungan. De första kilometrarna guidades vi av master-bilen. Jag la mig längst fram och trampade på i lagom tempo. Efter nån kilometer lämnade jag över till nästa för att glida ner några platser i klungan. Jag ville inte komma för långt bak, utan jag höll mig bland de 5 första hela tiden.

Det var ordentlig motvind hela tiden så alla utbrytningsförsök blev snabbt infångade. Det konstiga med vinden var att det blåste från alla håll. När man trodde att det skulle bli medvind så fortsatte det att blåsa rakt framifrån.

Masterbilen låg några hundra meter före hela tiden och visade vägen. I varje korsning stod polisen och spärrade vägen för mötande trafik. Vägarna var slingrande och fina. Tyvärr var det mulet och trist väder så man kunde inte se mycket av omgivningarna. Det hade också blivit mer spännande om det fanns några backar. Nu var det platt som en pannkaka så klungan behöll storleken nästan hela vägen.

Vid en korsning ropade en funktonär att det var 6 kilometer kvar. Då blev det oroligt i klungan och alla började trixa med placeringar. När man varit framme och dragit var det ingen som ville ta vid. Helt plötsligt försökte folk göra ryck, men de hämtades snart in. Sen blev det lurpassning mest hela tiden. Det gällde att inte vara den första som försökte hämta in utbrytningen.

På den sista rakan låg vi 4 man på bredd. Det rycktes lite här och var. Jag kände mig riktigt fräsch tack vare det lugna tempot. Jag visste att jag hade kraft kvar för en bra spurt. Folk testade formen på varann och kollade in minen på den som låg bredvid. Jag log mest hela tiden.

200 meter innan mål var det en skarp högerkurva. 10 meter innan kurvan rycker jag för att komma först in på upploppet, det lyckas. Mitt i kurvan ställer jag mig och stampar på för fullt. Det kändes som cykeln skulle krökas under mig och jag formligen flyger iväg. Två killar hänger på. Men jag hade redan bestämt mig för att vinna.

Tack PIF för ett toppenarrangemang!
/Johan

9 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Satan va grum du e... Gillar sista meningen. Jag hade bestämt mig för att vinna.

Anonym sa...

Grym avslutning!

Patrik Skolling Möller sa...

Grymt kul för dig. :o)
En liten fråga, hann du bli svettig ?

//Skogling

Anonym sa...

Hej Johan
Kul att du kom, var med, och segrade - för att travestera en känd romare! Tack för ditt beröm på min blogg, det värmde och gör att man vill fortsätta och jobba med cykel.

Varma cykelhälsningar
Georg Gyllenfjell, Visby

Tobbe Arnesson sa...

Elit-Svetto.

Skogling: Det där är min kommentar, skäms på sig.

Vito sa...

Nästa år går det i Västerås..Me thsink? :O
Då ska ballebula Mölleborn och jag partempo cykla och partempo dricka vin .)
Heja Posten!

Anonym sa...

Grattis! Men det hade varit ännu roligare om postmästaren hade "postat" fler blogginlägg här

Johan Mölleborn sa...

Postmästaren har inget att posta just nu. Eller så kan jag posta att jag inte har nåt att posta. Hmm.. Det ska jag nog göra. Tack för tipset. :)

Patrik Skolling Möller sa...

Shit vilken tur att Jens Assur var på Gotland samtidigt. :o