Sommaruppdatering.

Nu när semestern snart är slut och PBP närmar sig med stormsteg så börjar det bli dags för en liten rapport.

Cyklingen har gått bra under hela sommaren. Jag har inte kört några tävlingar utan bara varit ute på härliga rundor. Allt enligt mitt motto: jag tränar inte cykling, jag cyklar.

Jag har snart hunnit med 900 mil fördelat på 400 timmar. Om jag hade försökt cykla så här mycket för 2 år sen hade jag nog varit sjukskriven nu. Kroppen behöver verkligen tid att vila mellan rundorna. Nu känns mina knän perfekta och kroppen känns redo för Frankrike, huvet har varit redo sen förra året.

Förra veckan var jag på Gotland med familjen. Cykeln fick hänga med. Det blev några rundor där med. Inget extravagant. Det blev ca 32 mil under den veckan. I början på veckan var jag riktigt seg i kroppen efter Jotunheimen. Men det ordnade upp sig efter några dar.

Otroligt nog lyckades jag lägga på mig 5 kilo!!! under Gotlandsveckan. Jag vräkte i mig kopiösa mängder vin och öl. Att Lindas mamma är duktig på att laga mat gjorde viktökningen ännu enklare.

Gotland var den perfekta starten på semestern. Man kommer snabbt in i semesterlunket. Vi gjorde egentligen ingenting. Vi tog det lugnt varje dag och jag passade på att cykla när det fanns tid eller när det regnade. Den här veckan har jag varit ensam med Viktor, Linda har varit i Halmstad.

Vad gör man när man är ensam hemma några dagar? Jo, man köper ett par nya hjul och annat kolfibergodis till hojen.

I Torsdags mekade jag och Viktor med cykeln hela dan. Efteråt var Viktor kolsvart av olja och jag var knallröd av solen. Cykeln blev jättefin med ett par nya Ksyrium ES-hjul och en SRAM Force-grupp. Allt inköpt på Alviks cykel.

Vikten ligger runt 7,5 kilo med min tunga Fizik Aliante-sadel på. Nu är hojen helt redo för PBP. Den gamla växelgruppen kändes alldeles för sladdrig och sliten. Nu är allt tip top. Jag och Nypan tog en härlig sväng runt Bålsta för att testa grejorna igår. Det funkade prima. Nypan hade fortfarande ont i knät sen Sthlm-Gbg. Men han är stark gubben. Självklart avslutade vi med fin-öl och vin.
I veckan kommer det bli några sista rundor innan jag går tillbaka till jobbet. Imorgon kör jag och Ari en sväng och på torsdag blir det mälaren runt.

/Johan

10 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt! Vi ses i Paris!

Johan Mölleborn sa...

We will allways have Paris. :)
/J

Johan Andersson sa...

Härligt!! Grymt mycket cyklat! Satan va najs med nya hjul och ny grupp!! Då är ju halva nya cykeln klar! Bara ramen kvar och den är ju på väg, tjoho!!

Anonym sa...

Nä, det där med att uppgradera hojen är överskattat. Själv monterade jag en LX-kassett och en HG73-kedja på mitt gamla pendlarök. Det kändes härligt!

Markus F sa...

Snugga handskar. Och dom där 5 kg extra kan vara bra att ha på PBP.

Johan Mölleborn sa...

Handskarna är ett par Gore Retro tech. Grymt sköna. Jag gör mitt bästa för att behålla kilona. Vin och kött är väldigt effektivt. :)
/J

Tobbe Arnesson sa...

Undrar om jag gick upp i Verbier? Utförscykling är inte på långa vägar lika jobbigt när det finns lift. Dessutom var det mycket och god mat samt en hel del öl...

Johan Andersson sa...

Skulle ju vara skojsigt att få se en helbild på hojen med de nya sakerna på... Hoppas att hjulen och gruppen inte flexar för mycket bara. Du har väl kollat Tour's tester? Jag är osäker på aerodynamiken på hjulen med.

Mickegillarcyklar sa...

Fy fan vad knasigt! Och skitkul!

Patrik Skolling Möller sa...

Jag tror dom där hjulen är flexiga. Testat Ritchey WCS ?

//Skogling