Prylbögeri på begäran.

Ok, på allmän begäran så kommer här lite bilder på gammel-Treken. Jag har rustat upp min gamla Trek 1500 så hon ska fungera perfekt i Frankrike. Bilderna är tagna med mobilen och fotografen (jag) hade minst en flaska chianti i blodomloppet.
Först en helbild. Här står hon lutad mot soffan, sådär lite lagom förförisk. Eftersom Viktor hjälpte till med monteringen av grejerna så fick han vara med på bilden. Just nu mekar han med vevlagret.
Här har vi de nya urmulliga handtagen. Jag vande mig vid växlingarna snabbare än jag trodde. Handpositionen känns perfekt. På bilden ser handtagen väldigt uppvinklade ut, men i verkligheten ser det helt ok ut.

Jag passade även på att köpa ett nytt styre. Det blev ett FSA energy. Det lättaste i den prisklassen, under 1000-lappen.

De nya bromsarna har bett så det räcker. Inget flex alls. Bra mycket skarpare än mina gamla Ultegra. Däcken är Continental 4000s. De känns lite grann som suddgummi men rullar fint ändå. Hållbarheten och greppet verkar också vara toppen.

Sadeln köpte jag idag. Fizik Aliante carbon. Jag hade en likadan tidigare, men den började kännas lite matt. Det är inte kul när stommen gnager i sittbenen. Den här sadeln passar mig perfekt. Den är skön, lätt och dyr.
När jag hämtade den på Alviks cykel idag så skruvade jag genast bort den gamla och bytte. På vägen hem överraskades jag av komforten. Det kändes som en barnmorska smekte mina skinkor. Häcken kommer garva genom Bretagne.

Hjulen blev ett par Mavic Ksyrium ES. Lätta och snygga, dessutom jättedyra. Den röda ekern sägs göra 10% i snitthastighet. Tänk om alla ekrarna vore röda, som Fulcrum racing zero...
De känns känns skönt styva och rullar fint. Jag kör ju inte så speciellt aggresivt. Jag är inte helt med på idén med det överdimensionerade framnavet. Mina Ritchey är mycket snyggare. Men rödvinsdrickarna på Mavic vet nog vad de pysslar med.

Bakväxeln känns lite hårdare än den gamla Ultegran jag hade. Växlarna våldas i på ett skönt sätt. Jag valde en Dura Ace-kassett istället för SRAM för att få ner vikten och för att "jämna" ut växlingarna lite. Inför Frankrike kör jag med en 12-27 kassett. Eftersom jag kör med 53-39 vevparti så vill jag ha några växlar över i backarna när benen tagit slut.

Jag behöll mitt gamla FSA carbon vevparti. Jag tycker det funkar så bra. Till nästa sommar kanske jag byter det mot nåt lätt och porrigt.

Så ser hojen ut än nu. Nån dag kommer jag lägga ut en nakenbild på mig själv och utvärdera alla delarna. :)

/J

20 kommentarer:

Markus F sa...

Du är en djupt störd person, men cyklen ser ju funktionsduglig ut.
Vad var det för knas med gamla sadeln?

Anonym sa...

Coolt! Var hittade du s-däcken förresten? Finns dom i Sverige nu?

Johan Andersson sa...

Du skriver att du behöll ditt gamla vevparti men kör 53/39. Körde inte du trippel på det gamla? Eller har jag knarkat nu? Ser ju helhärlig ut btw. Du har ju definitivt för mycket pengar, that's for sure!! Som sagt, nu är det bara en ny ram som fattas, och den är ju på gång... Grumt med mekhjälp sådär med..

Johan Mölleborn sa...

Markus, den gamla sadeln skulle inte kännas kul i 120 mil, plus att den hade ful färg.

Christer, Däcken köpte jag av Bengt Sandborgh. De finns också på Bike-discount.de

Johan, pengarna ska rulla, det vet du. :)
/J

Tobbe Arnesson sa...

Ser fram mot nästa del-för-del-analys! ;)

Markus F sa...

Jag glömmer bort att du både har och kommer att cykla in i helvete långt.
Klart du ska ha ny sadel.

Nypan sa...

Rikitgt fina delar som kommer att passa kalasbra på din nya ram. Jag gillar SRAM, och är toknöjd med att jg valde det till min hoj.
Dom hjulen vill jag ha. Tror att dom skulle sitta som gjutna på min Man Machine.

Helena sa...

Läcker med röd eker, 10% mer i snitthastighet allstå?? Med sådana kankse man hänger med alla andra då?;)

Intressant blogg du har, kikar in lite då och då och läser.

Anonym sa...

Vad väger fröken?

Anonym sa...

JjJ! (Ja jävlar Johan!)

Vilken snuskigt läcker hoj. Får jag verkligen bo på samma hotell som dig på Mallis med min Battaglin?

Jag kanske kan bo i soprummet.....

Patrik Skolling Möller sa...

Jag har aldrig förstått det där med "fina" prylar. Kan man inte bara cykla istället ? ;p

//Skogling

Johan Mölleborn sa...

Bruse, om man läser hela texten står det att den väger ca 7,5 kilo. Jag vet faktiskt inte riktigt.

Jocke, Det som händer på Mallis stannar på Mallis. :)
/J

Anonym sa...

Johan, du skriver för mycket. För många ord på en gång. men tack för omtanken!

Anonym sa...

Du vet att de där hjulen är tokigt o-aero va? Gruppköp av Aerohjul från Taiwan? =)

Just det, med nya pedaler och Tune flaskställ kommer min racer också väga 7.5kg...

Fredrik Larsson
Cermonimästare KBCK.

Anonym sa...

Du vet att du måste byta ram snarast? De där komponenterna är alldeles för fina för den gamla Trek-häcken :)

Anonym sa...

Gillade din beskrivning av sadeln trots att jag inte har upplevt just den sensationen du refererar till... än.

Och varför inte kompakt & karbonvevar undrar den nyfikne?

Johan Mölleborn sa...

Nu sitter det ett FSA carbon-vevparti på. Till våren kommer det sitta ett compactparti där istället. Det lutar åt Stronglight Pulsion eller FSA mega exo light.
Jag vägde skrället igår, 7,53 kilo. Inklusive dator och karthållare.
/Johan

Rikard sa...

Lol, exakt sådär gör Elvira med mina cyklar också. Pillar in verktyg i vevaxeln altså =)

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

gah, jag förstår, du porrar upp en cykel om året. jämna årtal mtb och ojämna racer? bra idé, på ett år så blir grjerna gamla. =D
/justus