Sommaren är slut. Nu går jag ner och snickrar källaren.

Nu börjar sommaren lida mot sitt slut. Det är bara några kortare brevetlopp kvar innan vintern drar in. Det har varit en riktigt bra sommar, den bästa på länge, med många härliga långrundor med Sverigetempot som höjdpunkt. Jag var rädd att Sverigetempot skulle ta livet av min cykelglädje men det blev bara tvärtom. Nu ser jag verkligen fram emot nästa säsong. 

Det finns en hel del roliga lopp som går nästa år men problemet är att många av loppen har hängt kvar sedan 2020 då de blev inställda pga Covid, så risken finns att de kan vara fullbokade redan från start. Vi får se vad som dyker upp. LEL, Alpi 4000 och UTU går nästa år. Alla tre ligger på önskelistan. Ett eller två ordentliga lopp måste jag kunna hitta. Annars får jag helt enkelt ge mig ut på något eget äventyr. 

Till nästa vår ska jag försöka bygga upp motorn på mig själv. Jag har knappt kört några intervaller de senaste åren. Det märker jag nu när jag cyklar med starkare gubbar. Det går bra så länge vi ligger i vanlig distansfart, jag kan cykla hur länge som helst i sansat tempo, men när det trissas upp så får mina ben och lungor panik och lämnar in handduken.

För några veckor sen knöt jag näven i fickan och skrek mentalt "någon måste göra något! Sen anmälde jag mig till Zwift Academy. Inte för att jag tror att det skulle göra några underverk utan mer som en liten spark i baken för att komma igång med träningen. Alltså träning, inte cykling som jag har pysslat med de senaste åren. Nu när jag har fyllt 48 så är det inte bara att snöra på sig skorna och hänga med ett gäng snabbgubbar och cykla tills mjölksyran sprutar ur kroppens alla öppningar. Det måste tränas rätt ordentligt för det. Det får bli vinterns projekt. Att bygga upp lite pulver i benen igen. Nu har jag kört lite halvlökigt i tre veckor. Ett eller två intervallpass i veckan och en längre runda på helgen. Igår körde jag ett fritt pass på Zwift och gick all in i epic KOM och lyckades höja min FTP till 257 watt. Det ger ändå lite hopp om framtiden. En höjning är en höjning oavsett hur lågt det än blev. Målet är att höja FTP till 270 eller 280 till nästa vår. Det ska bli spännande att se vad jag kan åstadkomma nere i källaren i vinter. 

Nu kör vi! Etc etc!!

2 kommentarer:

Ramjet sa...

Hej. Har börjat titta på dina grymma videor. Har kört några äventyr själv i mindre skala.
Nästa år är det Tour de France start i Danmark. Jag skall titta på tempot i Köpenhamn för att sedan cykla hem till Göteborg.

Har du några tankar runt TdF starten i Danmark och cykling till / från?

Johan Mölleborn sa...

Hej Ramjet. Vad kul, jag är fortfarande ganska ny på att filma så det kommer förhoppningsvis bli ännu bättre.
Jag har faktiskt inte klurat något på TdF än men där finns det en möjlighet för något riktigt kul äventyr.
/Johan