Postmästare Mölleborn igen, H-senior.

I lördags gick Post-SM. I år var det lagt i gurkstaden Västerås. Förra året gick det i Visby, som jag för övrigt vann.

Kvällen innan laddade jag som vanligt med vin och parmesan. På lördagsmorgonen kom Lindas föräldrar förbi och hämtade Viktor, Linda var i Göteborg med ett gäng krämtanter. Mormor och morfar hade ett fullt schema. Först skulle de titta på djur på Bögs gård, sen skulle de på ett 18-års kalas.

Det var både kallt och blåsigt när jag mekade ihop hojen på parkeringen i Västerås. Jag stog och klurade på klädvalet. Skulle jag ta arm och benvärmarna? Äh de får ligga kvar. Det är så pass kort lopp så jag hinner knappt börja frysa. Om det inte börjar regna förståss.

Det var kul att träffa alla Postgubbarna igen. Många såg riktigt laddade ut. Mycket kolfiber och högprofilshjul vid startlinjen. När starten gick rullade alla iväg i sansat tempo. Förutom en kille som pep iväg på en gång. Men efter några kilometer var han inhämtad.

Efter ca 10 minuter kom de första regndropparna. Hmm en väst hade inte varit helt fel. Tempot var högt så jag frös inte så värst ändå. Efter förningarna gick jag bara ner 3-4 cyklar. Det var alltid nån som försökte rycka så det gällde att hålla sig långt fram, även om det innebar mer tid i vinden. Farten låg konstant runt 40 km/h.

Mats från Posten Logistik gjorde ett par modiga utbrytningsförsök. Men tyvärr gnagde motvinden ner honom och klungan kom ifatt. Samma sak hände med alla andra utbrytningar. Några gånger jagade jag själv ifatt för att kunna vara med.

När vi kommit halvvägs började jag frysa ordentligt. Nu regnade det riktigt mycket. Det såg inte ut att bli bättre heller. Det var 12-13 grader, spöregn och motvind och jag cyklade i kortbyxor och kortärmad tröja. Inte helt optimalt. Nu längtar jag till målet och ett slut på lidandet.

Några kilometer innan mål rycker en kille. Han får en ganska bra lucka eftersom ingen ville vara den första som jagar efter. 2 kilometer innan mål svänger vägen av från en stor väg till en mindre, där såg jag till att ligga bland de första för att inte försvinna bak i klungan.

Direkt efter svängen kom en liten backe, jag låg först och höll tempot uppe. När jag vänder mig om ser jag att jag fått en lucka till klungan. Jag bestämmer mig lite överilat att göra ett ryck. Jag står på allt vad jag kan och jagar efter killen som ligger först. Efter några hundra meter är jag ifatt och tar mig förbi. Men nu har också ett gäng från storklungan kommit ifatt.

Mina ben kroknar helt och jag bara väntar på att de andra ska komma ifatt. Killen som gjorde rycket vid 3 km kommer förbi igen, jag jagar efter. Han är riktigt stark och vill verkligen vinna. När målet närmar sig och jag inser att det är kört släpper jag farten och blir omkörd av två killar till.

På prisutdelningen ropades jag upp som etta i Herr seniorklassen. Efter lite förvirring från min sida fick jag en stor medalj, en ask fin-choklad från Mälarchokolaterie och en presentcheck från Intersport.

Sen åkte jag hem och la mig i badet med en ostmacka och ett stort glas vin.

Tack PIF och Västerås CK för ett strålande arrangemang./Johan, Postmästare i H-sen. J

16 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Som att cykla i paradiset alltså. :) Jag vet hur det känns att frysa. Jag gör det jämt...

Bra skrivet som vanligt.

-Skogling

Erik H sa...

Spännande att läsa om landsväg på det här viset. Då fattar man ju lite mer som hobbymountainbajkare vad landsvägstävling handlar om. Kul!

Johan Andersson sa...

Satan vad grym du är. Dom som körde om dig, var det juniorer eller?

Anonym sa...

Jobbar inte du på Strålfors nu?

Johan Mölleborn sa...

Strålfors ägs av Posten sedan 2 år.
De andra var nog 40+. Tycker själv att de kan slå ihop klasserna. Tror det skulle bli roligare då.
/J

Jörgen sa...

Grattis Johan! Bra kört och tufft att våga attackera.

/J

Anonym sa...

Gratulerar! Vadå kolhydratuppladning, låter som att vin är det bästa för kroppen.

Sånger från nedre botten sa...

Strålfors må ägas av Posten, men det är ett grafiskt företag. Så jag tror nog att du även kan titulera dig Grafisk mästare i cykel 2008.

Johan Mölleborn sa...

Men jag jobbar ju med elektroniska meddelanden. Jag kanske skulle kalla mig för elektronisk mästare. Eller varför inte IT-mästare? :)

Hur som helst så är jag antagligen världens bästa cyklist.
/J

Anonym sa...

Fy f-n va sopig du är ;-)

"Jag bestämmer mig lite överilat att göra ett ryck. Jag står på allt vad jag kan och jagar efter killen som ligger först. Efter några hundra meter är jag ifatt och tar mig förbi. Men nu har också ett gäng från storklungan kommit ifatt.

Mina ben kroknar helt"

Sånger från nedre botten sa...

Även ett elektronisk meddelande kan vara grafiskt. Elektronisk mästare? Nja, för långt. Elmästare kanske? Och slinter du på tangentbordet kan du ju i annat fall bli elmätare.

Anonym sa...

Grattis Johan, stabilt kört!
Men världens bästa cyklist är faktiskt jag =)

/M

Tobbe Arnesson sa...

Härligt att även en gubbe kan visa respekt för sporten med kortkläder!

Bra kört! I min bok är du en av de som har mest sund inställning till cykling i vart fall. :) Vin & parmesan och sedan etta på tävling, snyggt!

Åsa och Henrik sa...

Det sägs att segraren skriver historien, och med tanke på hur bra du skriver så lär det inte vara någon tvekan om vem som är segraren!

Grattis och ut där nu och skapa ny historia.

VH Henrik och Åsa

Niklas Källström sa...

Bra kämpat!
Som alltid massor med trevlig läsning i varje inlägg Johan, jo man tackar!

//Källis

Nypan sa...

Kul med företag som har egna mästerskap. På mitt jobb skulle jag få gå en spurtduell med Amigo Oliver, eftersom det bara verkar vara vi två av ett par hundra som cyklar.Fan vad du kommer vara sugen på att ge igen tills nästa år.
Inspirerande läsning som vanligt
/N