Rimborunda i solsken.

Jag, Ari och Viktor hade bestämt oss för en sväng ut mot Rimbo på lördagen. Jag hade först varit lite sugen på lilla mälaren runt, men den rundan ska vi köra om två veckor så vi siktade in oss på Rimbo istället.

Efter en ordentlig frukost trampade jag iväg mot sumpan för att möta upp de andra. Vädret skulle bli kalas så jag körde kort/kort redan från start. Solen sken och himlen var klarblå. Det var näst intill vindstilla och man kunde redan förstå att den här dan skulle funka.

Först tog vi oss genom Danderyd och Djursholm. Fan vilka kåkar det finns där. Sen vidare förbi Täby och ut mot Kårsta. Här kom vi i fatt två stora grupper med cyklister. Den första gruppen susade vi förbi i 45 blås. När vi kom till den andra gruppen stannade vi upp för att kolla vilka det var. Det var tydligen Fredrikshofs kaffelatte-grupp som var ute och luftade sig. Efter några minuter höjde vi farten igen och stack iväg.

Temat för dagen var skyltrace. Det började bra, jag klippte några skyltar här och där. Efter en lång förning siktade jag in mig på en fin skylt. Då, som skjuten ur en kanon, kommer Viktor frustandes. Han ville verkligen ha den. Jag försökte hänga på, men var för seg i benen efter förningen. Snyggt jobbat. Som salt i såren klippte han en skylt till när jag fipplade med en gel.

Efter lunchen i Rimbo trampade vi vidare hemåt. Solen stekte och vinden fläktade lite lagom. Vägarna här är verkligen perfekta för cykling. Kurvigt och småbackigt. Knappt några bilar och fantastiska vyer. Jag hade siktat in mig på att spurta på alla skyltar under rundan. Det gjorde jag, även om det krampade skönt i låren de sista milen.

Väl hemma i Hässelby 16 mil senare så grillades det biff och ploppades chianti tills lilla Mölle somnade gott i soffan.
Tack för en strålande dag på cykeln.
/JohanBilden tog Viktor.

2 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Grymt att du och lillgrabben gör saker tillsammans. Dryga två år och 16 mil. Puh, får nog börja shapea till Atle tror jag.
:oD
Vackert väder och asfalt hör verkligen ihop.

Tobbe Arnesson sa...

Vem somnade i soffan? Hela du, bulan eller avkomman?

Verkar ha varit en fin tur!